Galtung Døsvig kjøpte eiendom av Entra

EGD Property har sikret seg Marken 37 i Bergen. – Vi har ønsket oss denne eiendommen i lang tid, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller. 
KJØPER AV ENTRA: Espen Galtung Døsvigs EGD Property har handlet mer eiendom i Bergen. | Foto: Marit Hommedal / NTB
KJØPER AV ENTRA: Espen Galtung Døsvigs EGD Property har handlet mer eiendom i Bergen. | Foto: Marit Hommedal / NTB

Espen Galtung Døsvigs selskap EGD Property er kjøper av Marken 37 i Bergen, skriver Estate Vest. 22. desember meldte Entra om salg av denne eiendommen, samt Cort Adelers gate 30 i Oslo, men det ble ikke opplyst hvem som var kjøper. 

– Vi har ønsket oss denne eiendommen i lang tid, og i morgen overtar vi den. Kjøpet er i tråd med vår strategi om å ta vare på byens historie, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property ifølge Estate Vest.

Marken 37, som er ett av de eldste kontorbyggene i Bergen, har et areal på 2950 kvadratmeter.

EGD Property har planer om total rehabilitering av bygget innvendig. Det er i tillegg også planer om et nytt inngangsparti mot Marken. 

Eier over 100.000 kvadratmeter.

EGD Property har ifølge eget nettsted 100 prosent kontroll over rundt 100.000 kvadratmeter eiendom i Bergen, som i all hovedsak er egenutviklet. 15 eiendommer inngår i porteføljen.

Marken 37 er det eldste bygget i porteføljen, med byggeår 1885. De største eiendommene er Quality Edvard Grieg. på 31.000 kvadratmeter, samt Fanteria på 12.442 kvadratmeter.

Galtung Døsvigs selskap har flere store prosjekter på gang, blant annet Baneveien 16, som skal huse kontorer og en restaurant, 50 prosent eide Kulturkvartalet, samt Nøstebukten Brygge, hvor 100 leiligheter skal stå klare i 2026/27.

Entra ryddet i balansen

Finansdirektør Anders Olstad i Entra uttalte til EiendomsWatch i forbindelse med salget at det «ble gjort ferdig for en stund siden, og så var det enkelte utestående forhold som måtte klareres ut».. Han kunne røpe at det var en lokal investor som var kjøper.

Den andre eiendommen som ble meldt solgt, Cort Adelers gate 30 i Oslo, ble kjøpt av investoren Endre Glastad gjennom Njord-systemet.

Entra har solgt en rekke eiendommer i kjølvannet av Oslo Areal-kjøpet i desember 2021, men salgsprosessene har dratt ut som følge av et tregere marked enn selskapet trodde.

– Vi har meget god likviditet med 7 milliarder kroner i tilgjengelig kapital fra våre fem partnerbanker. Forfallsprofilen på gjelden vår er god, og kun 2 milliarder i obligasjonsgjeld forfaller i løpet av de neste 2 årene. Vi selger eiendommene for å styrke vår balanse og å redusere gjeldsgraden, som er viktig for å bevare en solid kredittrating hos Moody.’s, uttalte Olstad i desember.

(Artikkelen ble oppdatert 31. januar 2024)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo