Linstow øker i Bergen Business Park

– Naturlig for oss å kjøpe de ferdigstilte og snart fullt utleide kontoreiendommene, sier Linstow-sjef Knut Løken om selskapets nye kjøp ved flyplassen til landets nest største by.
UTVIDER SATSING PÅ NÆRINGSKLYNGE: Knut Løken i Linstow og Midtbygget i Bergen Business Park. | Foto: Linstow. Fotomontasje: EiendomsWatch.
UTVIDER SATSING PÅ NÆRINGSKLYNGE: Knut Løken i Linstow og Midtbygget i Bergen Business Park. | Foto: Linstow. Fotomontasje: EiendomsWatch.

Linstow kjøper seg opp i næringsområdet ved Bergen lufthavn Flesland, der selskapet samarbeider om utviklingen av Bergen Business Park med Flesland Holding gjennom det 50/50-eide selskapet Bergen Lufthavn Utvikling (BLU).

Kjøpet som Linstow har gjort fra BLU omfatter både Expobygget og Midtbygget, som hver er på 5500 kvadratmeter, samt en tilliggende tomt for utvikling av et kontorbygg på 7.000 kvadratmeter.

– BLU sin strategi er å utvikle eiendom for å selge dem når de står ferdige. I Linstow er vi opptatt av langsiktig eierskap, og forvaltning er derfor et sentralt kjerneområde hos oss. Det var derfor naturlig for oss å kjøpe de ferdigstilte og snart fullt utleide kontoreiendommene, for å realisere de vyene vi har for Bergen Business Park som et spennende kontormiljø med et høy-kvalitets servicetilbud, sier Knut Løken, administrerende direktør i Linstow via en pressemelding.

Linstow har tidligere kjøpt ut Comfort Hotel Bergen Airport, etter at det stod ferdig som første bygg i næringsparken i 2017. Ifølge selskapet er Bergens Business Park i ferd med å etablere seg som et attraktivt næringscluster i bergensregionen der bærekraftige og moderne kontorlokaler har tiltrukket seg «en rekke spennende selskaper».

Løken oppgir at samarbeidet med Flesland Holding fortsetter som før når det gjelder utvikling av resten av næringsparken.

– Vi er svært fornøyde med at Linstow har kjøpt de ferdigstilte eiendommene som vi har utviklet gjennom BLU. De har høy forvaltningskompetanse og det er naturlig at de tar stafettpinnen videre nå som første del av næringsparken er over i en driftsfase. Vi gleder vi oss til å fortsette utviklingssamarbeidet med Linstow i Bergen Business Park, sier Rune Skarveland, styreleder i Flesland Holding via pressemeldingen fra Linstow.

BLU ble etablert i 2012 for å utvikle det 133 dekar store området ved flyplassen – til Bergen Business Park. Området utvikles med inntil 187.000 kvadratmeter næringsarealer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo