Løken ny toppsjef i Linstow etter Mortensen

Per Mortensen går av som administrerende direktør i Linstow ved årsskiftet. Viseadministrerende direktør, Knut Løken, rykker opp.
FÅR TOPPJOBB: Knut Løken blir ny toppsjef i Linstow. | Foto: Linstow
FÅR TOPPJOBB: Knut Løken blir ny toppsjef i Linstow. | Foto: Linstow

Linstow får ny sjef når Per Mortensen trer til side etter 14 år som leder i selskapet etter å ha fylt 67 år. Knut Løken, som overtar stafettpinnen, har vært ansatt i selskapet siden 2010 med ansvar for investeringer og forretningsutvikling. 

Han har hele veien vært en del av ledergruppen og hatt en sentral rolle i konsernets utvikling. I 2020 fikk han tittelen viseadministrerende direktør.

– Vi er svært fornøyde med den jobben Per Mortensen har utført i disse 14 årene. Fra 2009 og frem til i dag har selskapet tredoblet sin portefølje som i dag utgjør totalt 550.000 kvadratmeter i tillegg til et fremtidig utviklingspotensial på nærmere 800.000 kvadratmeter, sier styreleder Sigurd Thorvildsen.

– Under hans ledelse har Linstow bygget opp den norske porteføljen slik at den nå utgjør 50 prosent av selskapets totale portefølje. Dette er gjort parallelt med at Linstow har fortsatt å styrke sin posisjon i Baltikum. I dag er selskapet en ledende byutvikler med en rekke profilerte prosjekter. I tillegg har Linstow tatt en tydelig posisjon innen helserelatert eiendom og helsefremmende stedsutvikling. Knut Løken har vært en sentral medspiller i dette arbeidet, og vi er trygge på at han er den rette til å løfte Linstow videre, sier styrelederen i meldingen.

Per Mortensen vil jobbe ut 2023, og han vil også kunne stå til disposisjon for ny administrerende direktør etter skiftet.

– Dette har uten tvil vært den beste jobben i min karriere, og jeg er stolt av det organisasjonen har fått til. Vi har utviklet steder som er en viktig del av hverdagen for svært mange mennesker. Nå har vi flere prosjekter på gang enn noensinne, deriblant Oslos mest spennende byutviklingsprosjekt – Adamstuen. Jeg gleder meg til å følge realiseringen av disse prosjektene fra sidelinjen etter nyttår, i visshet om at Knut er den rette til å lede dette, sier Mortensen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan