Bulk frigjør kapital – selger dansk eiendom for 640 millioner

Svensk selskap kjøper eiendom i København av Bulk Industrial Real Estate. Bulk-sjef Nina Hage sier den frigjorte kapitalen skal brukes til å utvikle og drifte nye bærekraftige lager- og logistikkbygg.
STORSALG I KØBENHAVN: Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate, selger eiendom for rundt 640 millioner kroner. | Foto: Bulk
STORSALG I KØBENHAVN: Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate, selger eiendom for rundt 640 millioner kroner. | Foto: Bulk

Bulk Industrial Real Estate har ifølge en pressemelding solgt eiendommen Jernholmen 49 utenfor København til børsnoterte Catena AB for 420 millioner danske kroner, noe som tilsvarer rundt 640 millioner kroner.

Bulk har totalrenovert og utviklet eiendommen til et hovedkontor og lager for det globale logistikkselskapet Scan Global Logistics A/S.

Bulk kjøpte eiendommen i 2020 med, den gang, korte kontrakter og ledige arealer som et rehabiliteringsprosjekt. Opprinnelig bygningsmasse som er fra 1981 har siden blitt totalrenovert og utvidet med hovedkontor for Scan Global Logistics A/S.

– Jernholmen 49 har vært et veldig spennende prosjekt for oss i tre år der målet var å tilpasse bygget for en solid leietager med et langsiktig perspektiv. Den gode bynære beliggenheten ga også muligheter for et større hovedkontor som resulterte i en totalrenovering og utvidelse av de opprinnelige kontorene i tillegg til lageret. Drift av kontorbygg faller utenfor vår strategiske kjernevirksomhet som er å eie rendyrkede eiendommer innen lager- og logistikk, sier Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate, i meldingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLGT: Jernholmen 49 i København | Foto: Bulk Industrial Real Estate
SOLGT: Jernholmen 49 i København | Foto: Bulk Industrial Real Estate
– Avtalen med Catena AB frigjør kapital som Bulk vil bruke til å utvikle og drifte nye bærekraftige lager- og logistikkbygg, noe som er vår spesialitet, sier Hage.

– Skal kapitalen brukes til utvikling og drift av norske bygg?

– Kapitalen skal brukes til å utvikle eksisterende og nye bygg i Norden i tråd med vår forretningsstrategi, sier kommunikasjonssjef Einar Stabell i Bulk til EiendomsWatch.

81.000 kvadratmeter

Eiendommen omfatter 81.000 kvadratmeter tomt med utleieareal på omkring 32.000 kvadratmeter hvorav det nyrenoverte og utvidede kontoret utgjør rundt 1/3 av arealet.

Bulk Industrial Real Estate har som ambisjon å være Nordens ledende eiendomsutvikler innen lager, logistikk og industribygg ved å tilby bærekraftige løsninger på strategiske lokasjoner.

CBRE har vært Bulks rådgiver i transaksjonen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo