Smedvig Eiendom har samlet 90 selskaper innen bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen – nå åpner ARK på Site 4016

Et eget sentrum for den regionale bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, hvor bygget ARK blir selve samlingsplassen, åpner i Stavanger i dag. Smedvig Eiendom står bak.
SMEDVIG EIENDOMS KLYNGE: Bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen skal samles å Åsen, like ved Motorveien inn mot Stavanger. | Foto: Smedvig Eiendom
SMEDVIG EIENDOMS KLYNGE: Bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen skal samles å Åsen, like ved Motorveien inn mot Stavanger. | Foto: Smedvig Eiendom

Onsdag er det offisiell åpning av Smedvig Eiendoms nybygg ARK på Site 4016 på Åsen i Stavanger. 

Bygget ARK er det første som står klart av en rekke bygg på området, og utgjør starten av transformasjonen som eiendomsselskapet har satt i gang på Åsen. Her skal det skapes et eget sentrum for den regionale bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, hvor bygget ARK blir selve samlingsplassen. 

–Vi er stolte over å allerede ha samlet over 90 selskaper som deler vår lidenskap for innovasjon, digitalisering og bærekraft, og ser frem til å utvikle et levende klyngemiljø som vil drive bransjen fremover mot det grønne skifte, sier Rune Augenstein, eiendomssjef på Site 4016, i en pressemelding.

Site 4016 er ifølge Smedvig Eiendom mer enn bare kontorlokaler, det er et helhetlig konsept designet for å inspirere til innovasjon og samarbeid blant fagfolk i BAE-bransjen.

– For oss handler Site 4016 om menneskene, om å skape et fellesskap av visjonære folk som er dedikerte til å bygge fremtidens bærekraftige bygg. Vi har hentet inspirasjon fra hotellnæringen, og vårt dedikerte driftsapparat vil sørge for at hverdagen til våre leietakere blir så enkel og behagelig som mulig, sier Augenstein.

ARK-bygget får BREEAM Excellent og WELL Platinum-sertifisering. 

Satser på teknologi og innovasjon

Smedvig Eiendom kjøper og bygger eiendom for å eie, ikke for å ta kjappe gevinster. Det gir også en villighet til å være i front når det gjelder teknologi og innovasjon, sa markedsdirektør Sjur Christian Monsen i Smedvig Eiendom da EiendomsWatch møtte ham for et drøyt år siden.

– Innovasjon er en bærebjelke for oss. I og med at vi eier byggene og bygger hele områder, kan vi ta oss råd til å satse mer på innovasjon. Mye av nybrottsarbeidet er vanskelig å regne hjem i et bygg du skal selge rett etterpå. Hvis du tenker at dette skal skape verdi over tid, så tror vi det er riktig å holde på med, sa Monsen.

Vil tiltrekke seg unge

Smedvig Eiendom ønsker også å bruke ny teknologi for å tiltrekke seg unge til bygge- og anleggsbransjen.

– Jeg er redd for at talentene, spesielt blant de yngre, blir sugd rett inn i olje og energi igjen. Vi ser allerede nå at det er vanskelig å få tak i elektrikere og folk fra andre tekniske fag innen bygg og anlegg. Vi håper at vi via Site 4016 og via deler av det Veni driver på med, klarer å gjøre bransjen attraktiv. Vi prøver å henvende oss mot de unge, sa Monsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo