Nå har GC Rieber Eiendom fylt opp bygg på 18.500 kvadratmeter

Statped flytter inn i GC Rieber Eiendom-bygget Motorhallen i Solheimsviken i Bergen. Dermed er bygget så godt som fylt opp.
FYLT OPP: Motorhallen i Solheimsviken får inn Statped som ny leietaker. | Foto: GC Rieber / Øyvind Ramberg
FYLT OPP: Motorhallen i Solheimsviken får inn Statped som ny leietaker. | Foto: GC Rieber / Øyvind Ramberg

GC Rieber Eiendom melder at Statped flytter inn i Motorhallen i Solheimsviken. Markedsdirektør Øyvind Ramberg opplyser til EiendomsWatch at leieavtalen er på rundt 2000 kvadratmeter.

«Avtalen bekrefter Solheimsviken og Motorhallens attraktivitet som lokasjon for byens kompetansearbeidsplasser», heter det i en pressemelding.

Motorhallen har gjennomgått omfattende rehabilitering for å møte fremtidens arbeidsplasskrav, og senest i 2023 flyttet Statsforvaltaren i Vestland inn i sine nye lokaler. 

«Med Statpeds signering, fortsetter Innovasjonsdistriktet å tiltrekke seg ledende og viktige aktører innen offentlig og privat sektor», heter det videre.

– Veldig fornøyd med plasseringen

Statped, som er et direktorat underlagt Kunnskapsdepartementet, valgte Solheimsviken på grunn av de gode løsningsforslagene og fellesfasilitene som ble presentert for oss, og en sentral og attraktiv beliggenhet, opplyser Vidar Lødrup, divisjonsdirektør administrasjon, i Statped.

– Vi er veldig fornøyde med at plasseringen i Motorhallen gjør Statped til en del av et større statlig arbeidsfelleskap, sier han.

GC Rieber Eiendom er opptatt av å utvikle bærekraftige og fremtidsrettede arbeidsplasser som fremmer samarbeid. 

– Å tiltrekke oss en så viktig samfunnsaktør som Statped styrker vår visjon om å skape et levende og innovativt miljø. Vi er sikre på at Statped vil passe godt inn her i Solheimsviken/Innovasjonsdistriktet, og bidra til videre utvikling av området, uttaler Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom. 

I tråd med GC Rieber Eiendoms satsing på bærekraftige løsninger så vil Statpeds nye lokaler speile en kombinasjon av moderne design, gjenbruk og gode tidløse valg.

Tilnærmet fullt

– Hvor stort er bygget og ca hvor mye står ledig nå?

Motorhallen er på totalt 18.500 kvadratmeter og er nå fullt, med kun 250 kvadratmeter ledig, etter flere store rehabiliteringsprosjekter de senere år for blant annet Tolletaten, Statsforvaltaren i Vestland, Helse Bergen og Bufetat, sier Ramberg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo