Leverer til næringsbygg: Moelven Modus nedbemanner med inntil 80 ansatte

Den svake markedssituasjonen innebærer at Moelven Modus må foreta en kraftig nedbemanning. – Færre prosjekter blir igangsatt og prosjekter blir utsatt, sier toppsjefen Erlend Berg,
TUNG DAG: Erlend Berg informerer om nedbemanning i Moelven Modus.l | Foto: Moelven Modus
TUNG DAG: Erlend Berg informerer om nedbemanning i Moelven Modus.l | Foto: Moelven Modus

Moelven Modus må nedbemanne inntil 80 ansatte på grunn av en svak markedssituasjon i flere regioner.

Alle ansatte i Moelven Modus fikk informasjon om nedbemanningsprosessen mandag morgen. Nedbemanningen vil ramme alle funksjoner, fra administrasjon, i fabrikken og ute i alle regioner, fremgår det av en pressemelding fra selskapet.

Årsaken til nedbemanningen er den vanskelige tiden byggebransjen står i nå, og som fører til svikt i ordreinngangen for selskapet. 

– Det er selvfølgelig svært trist å måtte gå til steget med nedbemanning. Dette er en av de tyngste dagene i vår om lag 60 år lange historie, og det er beslutning som sitter langt inne. Dessverre har vi ikke annet valg enn å måtte ta disse grepene nå for å sørge for at vi har et bærekraftig Moelven Modus framover, sier administrerende direktør Erlend Berg i pressemeldingen.

– Vi er i tett dialog med tillitsvalgte om prosessen og er opptatt av at våre medarbeidere skal få god informasjon og oppfølging i en krevende tid, sier Berg. 

– Høye kostnader, høye renter og usikkerheter i byggebransjen gjør at færre prosjekter blir igangsatt og prosjekter blir utsatt. Vi må derfor tilpasse bemanningen vår etter den rådende situasjonen, sier Berg. 

– Kundene skal ikke bli påvirket av dette. Vi har full drift i produksjonen vår, og prosjekt- og montasjevirksomheten vår har fullt fokus på å levere bærekraftige kvalitetsprosjekter over hele landet, både nå og fremover. Vi ønsker oss selvsagt flere oppdrag, sier Berg.

Moelven Modus er produsent og leverandør av fleksible kontorløsninger til næringsbygg i Norge. Det dreier seg om glassvegger, tette vegger, spilevegger og himlinger.

Moelven Modus skriver på sin hjemmeside at selskapet har 280 ansatte

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo