EiendomsWatch

Kredittstrateg: – Primært bør SBB fokusere på å kjøpe seg tid

Kredittstrateg Thomas Eitzen i SEB tror SBB forsøker å kjøpe seg tid når selskapet nå selger unna. Administrerende direktør Ilija Batljan varsler flere kjøp.

RENTESKVIS: Kredittstrateg Thomas Eitzen i SEB tror administrerende direktør Ilija Batljan i SBB kjøper seg litt tid. | Foto: SEB og SBB. Collage: EiendomsWatch

Mandag meldte Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) om salg av 25 prosent av aksjene i Solon Eiendom Holding til Obos for 818,6 millioner kroner.

I den forbindelse uttalte Krister Karlsson, viseadministrerende direktør og leder for prosjekter og eiendomsutvikling i SBB, at selskapet har stort fokus på å redusere sin eksponering i JV-selskaper, samt å fokusere på kjernevirksomheten.

Administrerende direktør Ilija Batljan uttalte til Dagens Industri (DI) at SBB har en stor balanse og skal fortsette å selge.

– Vi har allerede solgt for 7 milliarder kroner og vi skal fortsette å selge for 5 milliarder til innen siste kvartal, sa han ifølge Finansavisen til DI.

– Vi må forberede oss for at stormen ikke skal komme og må reagere på et marked som er veldig negativt og utfordrende, sa han videre.

Finansavisen skrev nylig at det er konkursprising i SBB-lån. Ett av obligasjonslånene til SBB ble handlet til halv pris.

– Jeg vil tippe at en av planene til SBB er å sørge for nok likviditet til å møte alle forfall og vente på at rentene forhåpentligvis går ned, da går det fint. Primært bør SBB fokusere på å kjøpe seg tid. Høyere renter er en utfordring for SBB, det er det ingen tvil om, sier kredittstrateg Thomas Eitzen i SEB til Finansavisen.

Ifølge DNB Markets’ prissetting for selskapsobligasjonene ville et femårslån ha kostet 850 basispunkter i kredittpåslag over renten hvis SBB skulle hentet penger i dag.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch