SBB får Lovisenberg som leietaker på Gardermoen sykehus

SBB Samfunnsbygg har fått leiekontrakt med Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenborg for å drive det som frem til nyttår er kjent som LHL-sykehuset. – At en solid og samfunnskritisk viktig aktør som Lovisenberg velger å utvide sin virksomhet til vårt sykehus på Gardermoen, er en anerkjennelse av hvordan vi jobber, sier SBBs konsernsjef Ilija Batljan.
STORT: Sykehuset har et areal på drøyt 30.000 kvadratmeter og ble ferdigstilt i 2018. 1. januar 2023 kommer Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg på plass som leietaker, og da døpes sykehuset om til Cathinka Guldbergs sykehus. | Foto: SBB Samfunnsbygg
STORT: Sykehuset har et areal på drøyt 30.000 kvadratmeter og ble ferdigstilt i 2018. 1. januar 2023 kommer Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg på plass som leietaker, og da døpes sykehuset om til Cathinka Guldbergs sykehus. | Foto: SBB Samfunnsbygg

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg blir ny leietaker på SBB Samfunnsbyggs sykehus på Gardermoen fra 01.01.2023, heter det i en pressemelding. Sykehuset har et areal på drøyt 30.000 kvadratmeter og ble ferdigstilt i 2018.

– Vi er blitt enige med LHL om en virksomhetsoverdragelse av virksomheten på Gardermoen. Leieavtalen med SBB er forlenget i fem år, og det innebærer at vi skal drive sykehuset i hvert fall frem til 2048, sier Vidar Haukeland, administrerende direktør i Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg via pressemeldingen.

Akershus universitetssykehus HF (Ahus), som fremleier litt i underkant av 50 prosent av sykehusets arealer, vil med dette også videreføre sin virksomhet på Gardermoen. 

Batljan varsler flere investeringer

Henrik Melder, daglig leder i SBB Samfunnsbygg, er både stolt over og fornøyd med å få Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg som ny og langsiktig leietager på sykehuset.

– Stiftelsen har en lang og spennende historie. Sykehuset er nytt og moderne, og alt ligger til rette for at Lovisenberg får de beste fasilitetene for å utføre sitt samfunnsoppdrag, sier han.

Også den øverste lederen i SBB-konsernet kommenterer den nye leieavtalen.

– At en solid og samfunnskritisk viktig aktør som Lovisenberg velger å utvide sin virksomhet til vårt sykehus på Gardermoen, er en anerkjennelse av hvordan vi jobber. Utvikling og investeringer i sosial infrastruktur blir avgjørende også i årene fremover, sier konsernsjef i SBB Norden, Ilija Batljan via pressemeldingen.

Første med Outstanding-sertifisering

SBB Samfunnsbygg skriver at høsten 2021 oppnådde sykehuset miljøsertifiseringen BREEAM in Use Outstanding, som det første sykehuset i verden.

– Nå gleder vi oss til å ta over et moderne sykehus som er tilpasset fremtidens behov. Vårt ønske er å styrke rehabiliteringsvirksomheten, og det vil vi særlig vektlegge her, sier Haukeland i meldingen.

Bygget det dreier seg om har vært kjent som LHL-sykehuset, men fra samme dato som Lovisenberg flytter inn, vil sykehuset få nytt navn: Cathinka Guldbergs sykehus, oppkalt etter stiftelsens grunnlegger. 

– Vår grunnlegger var en pioner og etablerte sykepleierutdanningen i Norge. Formålet var den gang som nå å hjelpe mennesker i sårbare og krevende situasjoner, og verdiene kvalitet og nestekjærlighet står fortsatt sentralt. Cathinka Guldberg vokste opp på Nannestad, ikke så langt fra Gardermoen. Derfor er det på flere måter fint å gi sykehuset navn etter henne, sier Haukeland.

I pressemeldingen står det at Diakonissehuset Lovisenberg er en ideell diakonal stiftelse som har omfattende virksomhet innenfor helseutdanning, eldreomsorg og sykehusdrift.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo