Airthings styreleder tror ikke salgsmål blir nådd - nå blar han og Lund Svindal opp minst 50 millioner

Geir Førre og Aksel Lund Svindal garanterer for at emisjon i proptech-selskapet Airthings blir fulltegnet. Aksjen faller kraftig på børsen.
GÅR INN MED MER PENGER: Geir Førre og Aksel Lund Svindal sitter i styret i Airthings | Foto: Airthings. Collage: EiendomsWatch
GÅR INN MED MER PENGER: Geir Førre og Aksel Lund Svindal sitter i styret i Airthings | Foto: Airthings. Collage: EiendomsWatch

Det Oslo-baserte proptech-selskapet Airthings slapp fredag morgen tallene for fjerde kvartal og hele 2022. I 2022 nådde salgsinntektene 35,5 millioner dollar, opp 5 prosent fra 2021, mens inntektene i fjerde kvartal isolert sett ble 9,5 millioner dollar.

Bruttoresultatet ble 5,6 millioner dollar i kvartalet og 21,0 millioner dollar i 2022.

I en børsmelding skriver styreleder Geir Førre at det er usannsynlig at selskapet vil nå salgsmålet på 100 millioner dollar allerede i 2024.

Det annonseres en rettet emisjon for å hente inn 75 millioner kroner i frisk kapital til kurs 3,20 kroner Denne vil bli gjennomført etter børsslutt mandag 13. februar. 

Firda AS og A Management AS, som er representert I styret ved Førre og Aksel Lund Svindal, tegner seg for 50 millioner kroner, men stiller samtidig som garantister for de resterende 25 millionene, slik at emisjonen blir fulltegnet. Det vurderes en påfølgende emisjon for aksjonærer som ikke er med i den rettede emisjonen.

Airthings-aksjen faller 15,6 prosent til 3,20 kroner på Oslo Børs, noe som priser selskapet til 557 millioner kroner. Omsetningen i aksjen er på rundt to millioner kroner.

Her finner du børsmeldingen, presentasjonen og kvartalsrapporten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo