Bane Nor Eiendom fikk over en milliard i leieinntekter i fjor

Økte driftskostnader ga press på lønnsomheten av eiendomsforvaltningen til Bane Nor Eiendom i 2022.
Foto: Bane Nor Eiendom
Foto: Bane Nor Eiendom

Leieinntektene til Bane Nor Eiendom økte som følge av blant annet nye kontorbygg i Kristiansand, på Voss og på Gjøvik, skriver Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

Leieinntektene fra alle kontorbygg, verksteder, stasjonsbygninger og andre eiendommer var på over en milliard kroner for konsernet i 2022.

Administrerende direktør i Bane Nor Eiendom, Jon-Erik Lunøe, mener 2022 var et aktivt år for konsernet, og de har regnet ut at bolig- og næringsprosjektene deres vil spare samfunnet for 4,3 millioner tonn CO₂.

Økte driftskostnader, som følge av prisstigning med etterslep på indeksregulering av husleie, ga press på lønnsomheten av konsernets eiendomsforvaltning. 

Bane Nor Eiendoms brutto driftsresultat ble ni prosent høyere enn året før. Markedsverdien av eiendomsporteføljen økte til over 25 milliarder kroner, og årsresultatet var på 206 millioner kroner.

Konsernet solgte 317 leiligheter i 2022 (fra heleide og deleide selskaper), mot 417 året før. Samlet salgsverdi var på 905 millioner kroner. Justert for eierandelsprosent ble det solgt 182.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo