– Det første året var fantastisk og det andre var forferdelig

Ragnvald Risan og Christian Ness tjente gode penger på Peter Norhammar-styrte NRP Anaxo Nordic M2 i 2021, men i 2022 ble det store tap for fondet.
STYRER FONDET: Peter Norhammar leder NRP Anaxo Nordic M2. | Foto: NRP
STYRER FONDET: Peter Norhammar leder NRP Anaxo Nordic M2. | Foto: NRP

– Eiendom har vært en fantastisk aktivaklasse i 20–30 år. Vi har ventet på en korreksjon, og det er lite overraskende at det kommer. Det er bare å sitte igjennom, sier Ragnvald Risan til Finansavisen.

Sammen med Christian Ness solgte han eiendomsvirksomheten i NRP-gruppen til sveitsere i 2021, noe som gav dem milliardgevinst. Flere titalls millioner ble plassert i fondet NRP Anaxo Nordic M2, som tapte 281 millioner kroner i 2022, etter et overskudd på 160 millioner kroner året før.

– Det første året var fantastisk og det andre var forferdelig, sier Risan til avisen. 

Peter Norhammar styrer fondet.

– Børsen er urolig for alle typer eiendommer i alle land. Det tror jeg er feil og unyansert. Selv om selskapene fondet har investert i leverer god kontantstrøm, faller kursene. Det er stor diskrepans mellom resultatene og børskursene, mener Norhammar. 

Fondet har investert i 20 svenske noterte eiendomsselskaper, og ett norsk. SBB har vært inne tidligere, men det er lenge siden posten ble solgt. 

– De siste årene har man kunnet tjene penger uansett hva slags type eiendom man har investert i, men vi tror det vil være store variasjoner i utviklingen til ulike typer eiendom fremover. Vi mener at SBB ikke er et representativt selskap for sektoren, og vi har fokusert porteføljen på selskaper som vi mener vil håndtere det stigende rentemiljøet rimelig bra, sier Norhammar.

Totalt er det ifølge Finansavisen investert 460 millioner kroner i fondet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo