PBE i Oslo henter inn saksbehandlere fra Stavanger for å få unna søknadskø

Småhussøknader skaper store utfordringer for saksbehandlingen i Plan- og bygningsetaten i Oslo. Direktør Hanne Høybach ber søkere om å ha tålmodighet med etaten.
HAR NOK Å GJØRE: Hanne Høybach, direktør for avdeling for byggeprosjekter i Plan- og bygningsetaten. | Foto: Oslo kommune / NTB
HAR NOK Å GJØRE: Hanne Høybach, direktør for avdeling for byggeprosjekter i Plan- og bygningsetaten. | Foto: Oslo kommune / NTB

De mange søknadene i småhusområdene gjør det umulig å holde saksbehandlingstiden, skriver Plan- og bygningsetaten i Oslo i en pressemelding onsdag ettermiddag.

I forbindelse med revisjonsarbeidet med småhusplanen, ble det i april 2022 innført et midlertidig forbud mot tiltak i småhusområdene. Bystyret valgte i februar 2023 å oppheve det midlertidige forbudet og innføre et amnesti for en periode på åtte uker.

I løpet av den åtte uker lange amnestiperioden kom det inn totalt 1086 nye søknader i småhusplanområdene. 352 søknader gjaldt nye boliger. På disse åtte ukene kom det inn like mange søknader som det gjorde i hele 2021.

Så mange søknader på så kort tid, har skapt store utfordringer for saksbehandlingen av byggesaker i Plan- og bygningsetaten. Nå nærmer det seg fristen for de første søknadene som kom inn i forbindelse med amnestiet.

– Vi behandler søknadene fortløpende etter når de kom inn, men vi klarer ikke å behandle alle disse sakene i løpet av 12 uker, sier Hanne Høybach, direktør for avdeling for byggeprosjekter i Plan- og bygningsetaten i meldingen.

Plan- og bygningsetaten har derfor satt i gang flere tiltak for å ta unna de mange søknadene i småhusområdene.

– Vi ser vi på muligheten for å omdisponere saksbehandlere i etaten. I tillegg vil vi få bistand fra Stavanger kommune til å ta unna noen av søknadene. Men i første omgang er ikke dette nok. Vi ber søkere om å ha litt tålmodighet med oss, sier Høybach.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo