«Oslo mot 2040»: Nye utviklingsområder og potensial på inntil 120.000 nye boliger

Byrådets forslag til kommuneplanens arealdel legger rammene for byutviklingen i Oslo i mange år fremover. Se de nye utviklingsområdene her.
OSLO MOT 2040: Byrådsleder Raymond Johansen og resten av byrådet legger torsdag frem rammene for byutviklingen i Oslo de neste 20 årene. | Foto: Sturlason
OSLO MOT 2040: Byrådsleder Raymond Johansen og resten av byrådet legger torsdag frem rammene for byutviklingen i Oslo de neste 20 årene. | Foto: Sturlason

Torsdag legger byrådet frem sitt forslag til kommuneplanens arealdel «Oslo mot 2040» ut på høring.

Planen setter rammene for byutviklingen i Oslo i mange år fremover, og inkluderer blant annet hvilke områder i Oslo som videreutvikles, hvilke områder som skal beholdes som de er, tall på hvor mange boliger som kan bygges frem mot 2040 og nye bestemmelser for hvordan byutviklingen skal foregå. 

50.000 nye husholdninger

Befolkningsprognosene anslår at Oslo vil ha omtrent 780.000 innbyggere i 2040, og dermed en vekst om omtrent 50.000 nye husholdninger. Planforslaget har et boligpotensiale på inntil 120.000 nye boliger innen 2040.

Byrådet mener kommuneplanen bidrar til at Oslo blir en sosialt bærekraftig og klimarobust nullutslippsby. Målet er å legge til rette for en grønnere, varmere og mer skapende by med plass til alle.

– At vi sørger for nok boliger og samtidig sikrer kvalitet i boligbyggingen er viktig for meg. Alle deler av byen skal få en variasjon av boligstørrelser og typer for alle livets faser. Oslofolk skal ha gode nærmiljø å bo i hele livet, også i fremtiden, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Flere utviklingsområder

Kommuneplanen deler byggeområdene inn i tre kategorier: konsolideringsområder, utviklingsområder og prioriterte stasjonære områder. Særlig utviklingsområdene vil kunne gjennomgå store forandringer frem mot 2040.

Høringsperioden varer i seks måneder frem til 22. desember i år, og byrådet opplyser om at de ønsker innspill til kommuneplanens arealdel. 

Her finner du alt om kommuneplanen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo