KMC Properties kjøper syv eiendommer for 625 millioner

Det kommer inn en ny stor investor i KMC Properties når selskapet nå gjennomfører en emisjon i forbindelse med kjøp av eiendommer for 625 millioner kroner.
Foto: KMC Properties
Foto: KMC Properties

KMC Properties har ifølge en børsmelding avtalt å kjøpe syv eiendommer fra BEWI for 625 millioner kroner, til en brutto yield på 8,75 prosent.

Transaksjonen finansieres med omtrent 290 millioner kroner i bankgjeld med en rentemargin på 1,25 prosent, 275 millioner kroner i ny egenkapital og 60 millioner kroner i tilgjengelig likviditet. 

Den nye egenkapitalinvestoren, Nordika, er en stor og strategisk nordisk investor, opplyses det. Det gjennomføres en rettet emisjon på 50 millioner aksjer til kurs 5,50 kroner, noe som representerer 12,7 prosent av utestående aksjer. Emisjonskursen ligger over siste sluttnotering, som var 5,34 kroner, som priset selskaper til 1,84 milliarder kroner.

Reduserer rentemarginen

Etter transaksjonen vil den samlede rentemarginen bli redusert til 3,15 prosent, sammenlignet med 3,32 prosent ved utgangen av andre kvartal 2023.

– Vi er glade for å fortsette vår akkretive vekst og å få en ny strategisk investor med på laget. I tillegg viser den attraktive nye bankgjelden at vi fortsetter å få støtte fra bankene i perioder med økt makroøkonomisk usikkerhet. Dette er et bevis på vår sterke portefølje og arbeidet som er lagt ned de siste årene, sier Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties i børsmeldingen.

–Transaksjonen forbedrer ytterligere alle våre nøkkeltall og bringer oss nærmere vår visjon om å bli den foretrukne eiendomspartneren for logistikk- og industrielle selskaper, sier hun.

Siste del av BEWI-avtalen

Den avtalte kjøpet av syv eiendommer representerer den siste delen av avtalen mellom KMC Properties og BEWI om å kjøpe en industriell eiendomsportefølje på opptil 2 milliarder kroner.. Eiendommene ligger i Belgia, Tyskland og Polen.

– Vi er veldig fornøyde med å få muligheten til å fullføre denne transformasjonsmessige eiendomstransaksjonen med BEWI og dermed betydelig øke vår portefølje i samarbeid med vår største og mest diversifiserte leietaker. Etter fullføringen av kjøpsavtalene vil vi inngå langsiktige avtaler som bringer vår samlede WAULT til omtrent 11,7 år, noe som gjenspeiler eiendommenes betydning for våre leietakere og vår langsiktige perspektiv som foretrukken eiendomspartner, sier Malvik.

Colliers har vært rådgiver for Nordika i denne prosessen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo