KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.
STORKJØP FRA EIEREN: Administrerende direktør Liv Malvik i KMC Properties inngår en storavtale med selskapets største eier, Bewi. | Foto: KMC Properties
STORKJØP FRA EIEREN: Administrerende direktør Liv Malvik i KMC Properties inngår en storavtale med selskapets største eier, Bewi. | Foto: KMC Properties

KMC Properties melder i en børsmelding at selskapet har forpliktet seg til å kjøpe 12 industribygg og en tomt i Norge og Sverige fra Bewi. Sistnevnte er selv i ferd med å kjøpe eiendommene gjennom sitt oppkjøp av isolasjons- og emballasjeprodusenten Jackson Holding. Avtalen med KMC Properties forutsetter at Bewis kjøp av Jackson Holding blir gjennomført.

KMC Properties har i tillegg sikret seg eksklusive rettigheter til å kjøpe 12 industribygg til i Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark.

Avtalen inkluderer totalt 24 industribygg med et samlet bruttoareal på 244.415 kvadratmeter. I tillegg kjøper KMC Properties en tomt. Det samlede tomtearealet i avtalen er på 999.714 kvadratmeter.

Kjente leietagere

– Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties. Vi kjøper en stor og attraktiv portefølje av bygg med solide leietagere, god WAULT og et signifikant utviklingspotensial, sier administrerende direktør Liv Malvik i KMC Properties i børsmeldingen.

– Vi går inngår lange leieavtaler med leietagere som vi kjenner godt og med en type eiendom vi kjenner godt. Det gjør oss i stand til å utnytte den eksiterende kompetansen og kapasiteten i organisasjonen til å levere solide marginer fremover. Med dette kjøpet tar vi et signifikant steg i retning av kålet vår om en portefølje til 8 milliarder innen 2025, sier Malvik.

I forbindelse med kjøpet er det også inngått en leieavtale med selgeren av eiendommene. Leieavtalene, som er av typen «triple net», har en gjennomsnittlig kontraktslengde på 16,5 år.

De 12 eiendommene KMC har forpliktet seg til å kjøpe i Norge og Sverige, er verdsatt til rundt 970 millioner kroner. Leieavtalen innebærer en bruttoyield på 6,31 prosent.

Vil hente penger

Kjøpene vil ifølge børsmeldingen finansieres gjennom påfyll av mer penger fra aksjonærene, bruk av selskapets eksisterende kredittfasiliteter, nye lån, samt penger fra kassen og driften. I en rettet emisjon henter KMC Properties rundt 350 millioner kroner fra sine eiere. Emisjonen, som vil gjennomføres i løpet av tredje kvartal, er garantert av en gruppe investorer, inkludert Bewi Invest og Haas.

Bewi Invest, morselskapet til Bewi, er største eier i KMC Poperties med en eierandel på 45,87 prosent. Bewi har avtalt å kjøpe seg ytterligere opp i selskapet, og vil i løpet av høste nå en eierandel på 49,36 prosent.

Les mer om KMC Properties:

KMC Properties-investering blir 62 millioner dyrere

KMC Properties med yielder nær 8-tallet: – Er ikke et nivå som har satt seg i markedet

Russisk nedskrivning drar ned KMC Properties’ driftsresultat

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo