Disse kan vinne Cityprisen 2024

Tre nominerte står igjen som finalister i den nasjonale Cityprisen. – Samfunnsutviklerrollen er helt klart den mest dominerende når vi møter de ulike kandidatene, sier juryleder Anders Berggren.
FINALISTER: De tre kandidatene til Cityprisen 2024 (øverst fra venstre) er Verket ved Höegh Eiendom, Viktoriakvartalet og Matkvartalet ved Vold Eiendommer og Stortorvet 7 ved Schage Eiendom (nederst i bildemontasjen). | Foto: Mats O. Bristol. Fotomontasje: EiendomsWatch.
FINALISTER: De tre kandidatene til Cityprisen 2024 (øverst fra venstre) er Verket ved Höegh Eiendom, Viktoriakvartalet og Matkvartalet ved Vold Eiendommer og Stortorvet 7 ved Schage Eiendom (nederst i bildemontasjen). | Foto: Mats O. Bristol. Fotomontasje: EiendomsWatch.

«Nok en gang har juryen hatt mange gode kandidater å bli kjent med gjennom årets arbeid for å komme frem til årets nominerte», heter det i en pressemelding fra Norsk Eiendom i forbindelse med nominasjonene til Cityprisen 2024

– Det har vært tøffe tider for bransjen de siste årene. Derfor har det vært inspirerende å møte så mange ambisiøse og modige utviklere i år. Samfunnsutviklerrollen er helt klart den mest dominerende når vi møter de ulike kandidatene. Dette resulterer i større variasjon i konsepter, mer åpenhet, gjenbruk og ombruk, deling og dynamikk, sier juryleder Anders Berggren i pressemeldingen.

Kandidater fra hele landet har vært vurdert både i videomøter og på fysiske befaringer. Og de nominerte er:

Victoriakvartalet og Matkvartalet i Hamar

Foto: Vold Eiendommer
Foto: Vold Eiendommer

Verket i Moss

Foto: Mats O. Bristol
Foto: Mats O. Bristol

Stortorvet 7 i Oslo

Foto: Schage Eiendom
Foto: Schage Eiendom

Cityprisen deles ut ved den nasjonale Citykonferansen som finner sted den 15. februar på The Hub i Oslo.

Juryen består av:

  • juryleder Anders Berggren (Malling)
  • Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom)
  • Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm)
  • Kristin Dale Selvig (Lillestrøm kommune)
  • Kristian Ahlmark (Schmidt Hammer Lassen).

Stort spenn og fra ulike byer

– Det er like inspirerende hvert år å få presentert et så stort spenn av type prosjekter fra rehabilitering og nybygg til områder og enkeltbygg. Siden dette er en nasjonal pris, er jeg glad for at de nominerte i år kommer fra tre ulike byer, og at enda flere byer hadde bygg til vurdering, sier Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom via pressemeldingen. 

Bransjeforeningen skriver at årets nominerte belyser ulike måter å jobbe med byutvikling på, med en klar dedikasjon til å skape gode prosjekter for sine omgivelser og til å strekke seg langt som del av dette.

«I år fremhever juryen at de nominerte på hver sin måte handler om byreparasjon, eller transformasjon, der det oppdages nye poten­sialer i byen, enten i et etablert sentrum eller i utvidelse av et eksisterende, gjennom fokus på kvalitet og tilgjengelighet», står det i meldingen fra Norsk Eiendom.

Juryen er opptatt av å peke på ulike prosjekter som er gode forbilder.

«Prosjekter som viser hvordan vi, som bransje, kan strekke oss lenger og adressere viktige samfunnsutfordringer ved å tenke nytt, langsiktig og være dedikerte i arbeidet vårt», heter det. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo