Obos og EGD Property presenterer planene for Nøstet i Bergen: – Et fantastisk byutviklingsprosjekt

Nøstebukten brygge er Obos’ og EGD Property sitt nye prestisjeprosjekt i vannkanten ved det gamle TV2-bygget i Bergen. Nå presenteres planene for byutviklingsprosjektet.
SLIK KAN DET BLI: Den gamle TV2-tomten i Bergen kan få nytt liv. | Foto: TREDJE NATUR og Mad Arkitekter
SLIK KAN DET BLI: Den gamle TV2-tomten i Bergen kan få nytt liv. | Foto: TREDJE NATUR og Mad Arkitekter

– Dette blir et fantastisk byutviklingsprosjektprosjekt med flotte boliger og et godt bomiljø på en unik, sjønær tomt – midt i historiske omgivelser i Bergen sentrum, sier arkitekt Erlend Bolstad i Mad arkitekter i en pressemelding. 

Det han snakker om er Nøstebukten brygge, som er navnet på Obos’ og EGD Property sitt nye prestisjeprosjekt i vannkanten ved det gamle TV2-bygget i Bergen. Her kommer 96 boliger med tilhørende barnehage og næringslokaler.

– Dette er et FutureBuilt-boligprosjekt med svært høye miljøambisjoner. Målet er å ombruke 70 prosent av eksisterende bebyggelse og redusere klimagassutslippene med minst 45 prosent i et moderne passivhus med historisk preg. Noen av materialene som kan gjenbrukes håper vi å kunne tilby som unike tilvalgsløsninger i boligene, slik at beboerne i enda større grad kan sette et personlig preg på hjemmene sine, sier prosjektdirektør Jorunn Nerheim i Obos i meldingen. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BYUTVIKLINGSPROSJEKT: Nøstebryggen i Bergen | Foto: TREDJE NATUR og Mad Arkitekter
BYUTVIKLINGSPROSJEKT: Nøstebryggen i Bergen | Foto: TREDJE NATUR og Mad Arkitekter
Alt fra bærende konstruksjoner og fasadeplater til tregulv og tegl skal ombrukes. Målet er at de nye bygningenes fasadekledning skal utføres med ombrukt tregulv fra det eksisterende bygget.. Eksisterende tegl skal renses og benyttes i utomhusarealer og tilvalgsløsninger. 

Løst inventar og tekniske installasjoner som ikke kan benyttes i de nye byggene, vil andre kunne få glede av gjennom et samarbeid med Sirken – en bruktbutikk for overskuddsvarer fra byggenæringen. 

Sosial bærekraft og et sterkt lokaldemokrati er satt høyt på agendaen i forbindelse med reguleringsarbeidet, og det er blitt gjennomført en rekke medvirkningsmøter med blant annet naboer, Byarkitekten og styrene i omkringliggende velforeninger. Målet er at byrommene rundt Nøstebukten brygge skal invitere til aktivitet og fellesskap for både nabolaget og byen rundt. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo