EiendomsWatch

Ferske tall: Her er Oslos boligreserve

Oslo kommune har samlet fremtidens boliger i kommunen i et «levende» kart. Her er reservene.

NYTT KART: Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen presenterer nye tall for boligreserven i Oslo. | Foto: Oslo kommune

Oslo kommune er ute med en oversikt over den nye bolig- og områdereserven i hovedstaden. Den viser et anslag på hvor mange planlagte boliger som er vedtatt på ulike plannivåer i Oslo.

– I den nye bolig- og områdereserven har vi laget en tydelig oversikt over hvor boliger kan bygges, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i en pressemelding.

– Denne oversikten gir et langt bedre bilde av hvordan Oslo kommune har lagt til rette for fremtidig utbygging. Nå skiller vi tydeligere mellom boliger som går rett til byggesak og overordnede planer hvor utbyggerne må lage en detaljregulering før de kan bygge, sier Marcussen.

Hun sier etaten har hatt en god dialog med boligutviklere om hvordan de kunne lage en bedre oversikt over hvor kommunen har tilrettelagt for boligbygging.

– Jeg setter pris på gode innspill og håper den nye oversikten kan bidra til en god debatt om hvor det skal bygges boliger i Oslo i årene som kommer, sier byråden.

Bolig- og områdereserven skal oppdateres jevnlig og inneholder per 6. september 2021 til sammen 140 planer.

Boligreserven omfatter til sammen omtrent 11.400 boliger (fordelt på 140 planer), mens områdereserven inneholder omtrent 33.700 boliger (fordelt på 16 planer).

Her finner du mer informasjon om boligreserven og kart

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger