Nordr likestiller klimamål med økonomiske mål

Nordr setter som mål å redusere klimagassutslippene i de boligene selskapet byggestarter med 40 prosent.
AMBISIØS: fungerende konsernsjef Pål Aglen i Nordr likestiller klimamål og økonoiske mål | Foto: Nordr
AMBISIØS: fungerende konsernsjef Pål Aglen i Nordr likestiller klimamål og økonoiske mål | Foto: Nordr

Nordr har siden 2015 vært forpliktet av målene vedtatt i Paris-avtalen. For å sikre at selskapet når målene om reduserte CO2-utslipp raskt, så likestiller Nordr nå målet om reduserte CO2-utslipp med sine viktigste økonomiske mål.

– Å oppnå reduksjon i klimagassutslipp i tråd med Paris-banen skal bli like naturlig som å oppnå gode økonomiske resultater, sier fungerende konsernsjef Pål Aglen i en pressemelding.

For Nordr betyr det at man har mål om å redusere klimagassutslippene i de boligene selskapet byggestarter med 40 prosent i 2025.

– Vi mangler verken kunnskap, teknologi eller de praktiske løsningene som trengs for å redusere klimagassutslippene frem mot 2030, men vi trenger å sikre at vi faktisk leverer boliger som benytter denne kunnskapen. Derfor likestiller vi nå våre klimamål med våre økonomiske mål, sier Aglen.

Målet er at boligene Nordr byggestarter i 2025 har prosjektert for 40 prosent klimagassreduksjon, sammenlignet med de boligene som ble ferdigstilt i 2015.

– Vi har lenge hatt tydelig mål om boliger i produksjon og økonomiske resultater. Disse målene er virksomheten vant til å omsette på alle nivåer fra selskapet strategi til de personlige handlingsplanene for hver enkelt ansatt. Nå starter vi opp prosessen med å sikre at også reduksjon av CO2 gjenspeiles i virksomheten på samme måte, sier Aglen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo