EiendomsWatch

Staten stopper fire Tollefsen-kjøp i Kragerø

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark griper inn i Ivar Tollefsens kjøpt av fire landbrukseiendommer i Kragerø. Nå må Fredensborg selge eiendommene eller klage saken inn til Landbruksdirektoratet.

KAN MISTE EIENDOMMER: I mars ga kommunestyret i Kragerø grønt lys til Ivar Tollefsen og Fredensborg i forbindelse med oppkjøp av fire konsesjonspliktige landbrukseiendommer. Nå griper Statsforvalteren inn. | Foto: Kragerø kommune / Heimstaden / Norgeskart.no / Google Street View

Etter flere runder med kommunal saksbehandling fikk Fredensborg i mars innvilget sine konsesjonssøknader for fire landbrukseiendommer i Kragerø kommune. Men nå kan konsesjonen, og dermed også eierskapet, ryke, skriver Kragerø Blad Vestmar.

Ifølge avisen har Statsforvalteren i Vestfold og Telemark konkludert med at selskapene ikke oppfyller vilkårene for rett til konsesjon. Statsforvalterne mener også det vil være problematisk å gi konsesjon til et selskap.

«Dersom et selskap med begrenset ansvar erverver landbrukseiendom, vil senere overdragelse av for eksempel aksjer i selskapet hele selskapet ikke utløse konsesjonsplikt. Eiendommen kan da reel sett bli overdratt videre uten offentlig kontroll», heter det i vurderingen til Statsforvalteren.

Statsforvalteren gir Fredensborg-selskapene frist til 31. desember for å selge de fire eiendommene. Vedtaket fra Statsforvalteren kan klages inn til Landbruksdirektoratet. Det må gjøres innen torsdag 7. juli.

Les også:

Fredensborg med milliard-satsing i Kragerø: – Inspirert av rorbuer i Lofoten og fjellandsbyer på Santorini, sier arkitekten

Bondelaget mener Tollefsens Fredensborg ikke bør få overta eiendommer i Kragerø

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch