– Det går fortsatt svært raskt å selge en fritidsbolig i Norge

Det tar i snitt 52 dager å selge en fritidsbolig i Norge. Antallet solgte hytter har falt kraftig de siste årene, men ligger på det administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge kaller normale nivåer.
SER MER NORMALT HYTTEMARKED: Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge ser omsetningstall på nivå med årene før pandemien. | Foto: Eiendom Norge / Johnny Vaet-Nordskog
SER MER NORMALT HYTTEMARKED: Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge ser omsetningstall på nivå med årene før pandemien. | Foto: Eiendom Norge / Johnny Vaet-Nordskog

Omsetningstiden for norske fritidsboliger har hittil i år vært 52 dager, fem dager mer enn i samme periode 2021.

– Sammenlignet med historiske data er omsetningstiden så langt i 2022 svært lav. Til sammenlikning var omsetningstiden på sammen tidspunkt i 2019 71 dager. Det går fortsatt svært raskt å selge en fritidsbolig i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Pre-pandemiske nivåer

Så langt i 2022 er det solgt 4703 hytter i Norge.

– Dette er tilnærmet like mange som i samme tidsperiode i 2019, men 35 prosent færre enn i samme periode i 2020 og 45 prosent færre enn samme periode i 2021, sier Lauridsen.

– Omsetningen i hyttemarkedet er nå tilbake på nivåene fra før pandemien, sier han.

– Volumet vi målte i hyttemarkedet under pandemien var unormalt og svært sterkt. Det at tallet på omsatte hytter nå er tilbake på 2019-nivå betyr at nordmenn nå kjøper hytter i en takt som er mer normal, sier Lauridsen.

Med den ustabile økonomiske situasjonen vi er inne i nå med høye strømpriser, prisstigning og økte renter er det som ventet at omsetningsvolumet i hyttemarkedet går tilbake til nivåene før pandemien, sier Lauridsen.

Færre lagt ut for salg

Hittil i år har det blitt lagt ut 6518 fritidsboliger for salg. Dette er tilnærmet like mange som samme tidsperiode i 2019, men 18 prosent færre enn i 2021.

Det er per 26. september i år 2270 fritidsboliger ute til salgs, dette er 15 prosent flere enn tilsvarende dato i fjor, men fortsatt et normalt nivå historisk, mener Eiendom Norge.

Disse står bak

Det er Eiendom Norge som i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn.no har hentet ut ferske tall for bruktomsetningen i hyttemarkedet. Tallene gjelder for fritidsboligmarkedet hittil i år, til og med uke 38.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo