Obos kjøper aksjer i NCC for drøyt 740 millioner kroner

Boligkjempen Obos blir storeier i bygg- og anleggsselskapet NCC etter oppkjøp av aksjer som gir Obos 23,1 prosent av de stemmeberettigede aksjene i NCC.
TOPP: Daniel Siraj er administrerende direktør i Obos, som nå skal kjøpe seg opp i NCC. | Foto: Einar Aslaksen
TOPP: Daniel Siraj er administrerende direktør i Obos, som nå skal kjøpe seg opp i NCC. | Foto: Einar Aslaksen

Det er den største aksjonæren Nordstjernan som selger NCC-aksjene og melder om handelen til Obos. Norges største boligbygger kjøper 6,5 prosent av kapitalen og 23,1 prosent av stemmene i NCC fra Nordstjernan.

Handelen består av 5 millioner A-aksjer samt 2 millioner B-aksjer. Kjøpesummen er på 772,5 millioner svenske kroner (743,4 millioner norske kroner).

– Vi er veldig glade for muligheten til å kjøpe denne posten i NCC, som er et av de ledende byggeselskapene i Norden, og vi ser frem til å ta en aktiv rolle i å utvikle selskapet sammen med Nordstjernan, selskapets styre og ledelse, sier konsernsjefen i Obos, Daniel Kjørberg Siraj via pressemeldingen.

Etter transaksjonen blir Nordstjernans eierandel cirka 5 millioner A-aksjer og 4,7 millioner B-aksjer, som tilsvarer cirka 8,9 prosent av kapitalen og 24,3 prosent av de stemmeberettigede aksjene.

– Vi ser frem til å ha Obos som en bransjekyndig samarbeidspartner. Nordstjernan har gode erfaringer med å jobbe som aktiv eier i ulike former for partnerskap, sier administrerende direktør i Nordstjernan, Peter Hofvenstam via meldingen.

Fra før eier Obos betydelige aksjeposter i Veidekke og AF Gruppen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo