Nordr solgte boliger for 700 millioner – toppsjefen er overrasket

– Til tross for et lavere boligsalg enn for ett år siden, så er det godt med kunder å jobbe med, sier konsernsjef Andreas Martinussen i Nordr.
POSITIVT OVERRASKET OVER SALGET: Konsernsjef Andreas Martinussen i Nordr | Foto: Solon Eiendom
POSITIVT OVERRASKET OVER SALGET: Konsernsjef Andreas Martinussen i Nordr | Foto: Solon Eiendom

Nordr solgte totalt 121 boliger (89 netto) til en verdi av 700 millioner (500 millioner netto) i første kvartal 2023. Salget fordelte seg på 570 millioner i Norge og 130 millioner i Sverige. 

– Salget i første kvartal har overrasket oss positivt i både Norge og Sverige. Til tross for et lavere boligsalg enn for ett år siden, så er det godt med kunder å jobbe med. I tillegg må vi konstatere at mange investorer bruker tiden vi er inne i til å kjøpe boliger som er klare for overlevering to år frem i tid, sier konsernsjef Andreas Martinussen i Nordr i en pressemelding.

Nordr utvikler boliger i de syv største byene i Norden; Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Stockholm, Gøteborg og Malmø. Totalt har selskapet mer enn 17.000 boliger under utvikling. 

Fornøyd med salgsgrad

– Vi er fornøyde med at salget er tilstrekkelig til at vi når våre mål om byggestart, sier Martinussen. 

Samtlige boligprosjekter Nordr la ut for salg i Norge fjerde kvartal allerede har nådd 50 prosent salgsgrad. 

– Det viser at behovet for tidsriktige og bærekraftige boliger fortsatt er til stede. Det er fortsatt lav konkurranse fra nye prosjekter både i Oslo, Bergen og Trondheim. Nå ser vi frem til å legge ut 350 nye boliger i andre kvartal. 

Av de solgte boligene ble solgt 94 enheter solgt i Norge og 27 enheter i Sverige

Skryter av de ansatte

– I tillegg har vi en gjeng dedikerte ansatte som jobber hardt for å få prosjekter i markedet og enda hardere for å selge boliger tross motvind. Vi ser klare tegn til at det blir billigere å bygge framover, men er innstilt på at boligmarkedet ikke vil løfte seg før mot slutten av året, sier Martinussen.

Stabil produksjon

Antallet boliger i produksjon holder seg stabilt og var 2905 ved kvartalsslutt, mot 2938 ved utgangen av fjerde kvartal 2022. Nordrs andel var 2303 boliger. 

Nordr startet bygging av 176 boliger i første kvartal 2023, mot 53 i samme kvartal 2022. Salgsgraden for boliger i produksjon var 72 prosent ved kvartalsslutt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo