Svært frustrert Norsk Eiendom-direktør etter bystyrevedtak i Oslo

– Bystyreflertallet i Oslo har i dag bidratt til å gjøre boligprisene enda høyere, sier Norsk Eiendoms administrerende direktør Tone Tellevik Dahl etter momsrefusjonsvedtak. 
ER STERKT FRUSTRERT: Norsk Eiendoms direktør Tone Tellevik Dahl | Foto: Norsk Eiendom, Sturlason
ER STERKT FRUSTRERT: Norsk Eiendoms direktør Tone Tellevik Dahl | Foto: Norsk Eiendom, Sturlason

– Svært frustrerende.

Det sier Norsk Eiendoms administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i en kommentar på LinkedIn i kjølvannet av Oslo bystyrets flertall i dag vedtok at kommunen kan beholde 30 prosent av momsrefusjonen private har betalt inn når de bygger offentlig infrastruktur for kommunen.

- I debatten ble det feilaktig fremstilt som at denne fordelingen er positiv både for kommunen og utbygger, til tross for at kommunen kun har små administrative utgifter ved å behandle søknaden om refusjon. Vi i Norsk Eiendom fastholder at dette sannsynligvis er ulovlig, og i strid med føringer fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Bystyreflertallet i Oslo har i dag bidratt til å gjøre boligprisene enda høyere, sier Tellevik Dahl i innlegget.

Arbeiderpartiet, Venstre, SV, MDG og Rødt stemte for innstillingen med fordeling 30 prosent til kommunen og 70 til utbygger.

Høyre, FrP, Folkets Parti og en uavhengig representant stemte for at kommunen i utgangspunktet kan beholde 2 prosent av refusjonen for å dekke reelt påløpte kostnader. Partiene åpnet for å strekke seg til 10 prosent ved et eventuelt kompromiss.

Tellevik Dahl har tidligere bestridt lovligheten av det som nå er vedtatt.

– Det er landeveisrøveri midt i byen, sa hun i forrge uke.

Da utelukket hun ikke at berørte bransjeaktører vil prøve dette for retten hvis forslaget blir vedtatt i bystyret: 

Mange av Norsk Eiendoms medlemmer har aktivitet i Oslo. Bransjeforeningen reagerte derfor raskt da byrådet i desember foreslo at kommunen skulle beholde 70 prosent av momsrefusjonen som private har innbetalt. Bransjeforeningen har argumentert mot byrådets forslag både i møter og i notats form. 

Her finner du hele saksfremlegget før onsdagens bystyremøte

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo