Bygger 462 nye studentboliger i Oslo

Studentsamskipnaden SiO har nå vedtatt byggestart for 462 nye studentboliger på Nordberg Studentby. 
STUDENTBOLIGER: Oslo får 462 nye studentboliger på Nordberg. | Foto: A-lab
STUDENTBOLIGER: Oslo får 462 nye studentboliger på Nordberg. | Foto: A-lab

Rekkehusene i Sognsveien skal erstattes av et nytt studentboligprosjekt. Det kommer fram i en pressemelding. Studentsamskipnaden SiO omtaler dagens bebyggelse som «utidsmessige familieboligbygg».

De nye byggene er totalt på 18 000 kvadratmeter og rommer 462 studentboliger. 

– SiO har store planer for Nordberg Studentby. Her vil vi kunne tilby enda flere studenter attraktive og bærekraftige boliger. Byggeprosjektet er en del av satsingen for å forbedre studentboligtilbudet i Oslo, sier Stine Johannessen, styreleder i SIO.

SiO har valgt Skanska som totalentreprenør for prosjektet. Kontrakten, som har en verdi på 513 millioner kroner før moms, ble signert 1. november. 

Starter i januar

De tre nybyggene er planlagt med henholdsvis fem og seks etasjer, pluss tak-oppbygg. Totalt vil prosjektet gi 462 nye studentboliger, fordelt på 417 ett-roms leiligheter, ni to-roms leiligheter og ni fellesskapsløsninger med fire hybler i hver enhet. 

– Planen vår er å starte rivingen på tomten i midten av januar 2024. De nye studentboligene skal stå ferdig til innflytting i august 2026, forteller Birte Almeland, direktør for eiendom og bærekraft i SiO.

Arkitektfirmaet A-lab har tegnet de nye byggene. Med unntak av sokkeletasjer og inngangspartier med betong og glass, skal hovedmaterialet i fasadene være av tre. Studentbyen får også attraktive uteområder.

– Gode møteplasser er viktig for trivselen på studentbyene våre. I forprosjektet har det vært fokus på å utvikle et bærekraftig prosjekt både sosialt, klimamessig og økonomisk, sier Almeland.

30 prosent mindre utslipp

Byggeprosjektet på Nordberg Studentby har miljøhensyn og energieffektivitet i sentrum av design og gjennomføring.

– Vi planlegger tiltak som vil redusere det totale klimafotavtrykket med 30 prosent i henhold til FutureBuilt Zero, sett over et livsløp på 60 år, forklarer Almeland.

Blant annet skal betongen holde minimum lavkarbonklasse B og armeringsstålet skal bestå av 100 prosent resirkulerte materialer. Prosjektet innebærer også innovative bærekraftige løsninger som grønne sedumtak, bruk av fossilfrie anleggsmaskiner, lavt avfallsvolum og høy sorteringsgrad for å minimere påvirkningen på miljøet underveis i byggeprosjektet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo