Eie-meglere melder overgang og etablerer Aktiv eiendomsmegling i Asker

Det som har vært en av de markedsledende eiendomsmeglerne i Asker bytter kjede. 1. januar ble Eie-meglerne i Bankveien i Asker en del av Aktiv-kjeden. Også flere andre Eie-kontorer bytter kjede.
ASKER-TEAMET: F.v Håkon Dybvad, Mathias Carlsen, Hege Jøldal, Joakim Lundquist, Petter Mamen-Lund, Odd André Engh, Christian Thorden Salvesen og Lene Solem. | Foto: Aktiv eiendomsmegling
ASKER-TEAMET: F.v Håkon Dybvad, Mathias Carlsen, Hege Jøldal, Joakim Lundquist, Petter Mamen-Lund, Odd André Engh, Christian Thorden Salvesen og Lene Solem. | Foto: Aktiv eiendomsmegling

– Vi er de samme folkene, men gjennom å bli tilknyttet det vi ser som en av Norges sterkeste merkevarer innen eiendomsmegling, blir vårt produkt til kundene enda bedre. Merkevaren Aktiv er en del av Eika-alliansen som igjen består en rekke selvstendige banker i hele landet. Det gjør oss enda mer konkurransedyktige i vårt marked hvor mange konkurrenter er banktilknyttet, sier daglig leder Petter Mamen-Lund i en pressemelding.

Mamen-Lund & co forlater dermed Eie-kjeden.

Overgangen til Aktiv eiendomsmegling, skjer samtidig med at Skue sparebank, også en del av Eika-alliansen, satser stadig sterkere på Asker-området. Ifølge meldingen er banksamarbeid bare en av flere grunner til at Mamen-Lund og hans syv kolleger nå blir til Aktiv. 

– Vi opplever at Aktivs merkevareprofil treffer veldig godt i dagens marked. Aktiv har også gjort smarte investeringer i systemer og struktur som både effektiviserer budgivning og sørger for at all databehandling og prosesser er i henhold til alle lover og regler. Ved å bli en del av Aktiv tar vi et steg nærmere kundene og et steg opp på effektivitet og profesjonalitet. Det vil gjøre oss i stand til å levere på et høyere nivå i alle ledd og gi kundene en bedre opplevelse over hele linja, sier Mamen-Lund. 

Aktiv vil vokse

Aktiv-kjeden har mer enn 80 kontorer i hele Norge. Aktiv eiendomsmegling Asker blir en partner-eid franchise i Aktiv-kjeden. Det er Mamen-Lund, Engh, Salvesen og Partners AS som er selskapet som nå blir en del av Aktiv-kjeden. Selskapet vil ha samme eierstruktur også etter kjedebyttet.

Aktiv eiendomsmegling Asker vil bestå av eiendomsmeglerne og partnerne Petter Mamen-Lund, Hege Jøldal, Christian Thordén Salvesen, Odd Andre Engh, Håkon Dybwad og eiendomsmeglerne Mathias Carlsen, Joakim Lundquist og Lene Solem. 

– Vi har en klar vekststrategi om å styrke oss som kjede, og da særlig i områder som også bidrar til å styrke våre eierbanker. Asker er et slikt område. Vi gleder oss over å få veldig dyktige og erfarne meglere ombord. De passer veldig godt inn i vår kultur, sier administrerende direktør Karsten Onsrud i Aktiv eiendomsmegling. 

Eie-sjefen avdramatiserer

Finansavisen skriver at Asker-kontoret imidlertid ikke er det eneste kontoret Eie har mistet inn i 2024. Også Fagerborg-kontoret Høyden & Partners har forsvunnet ut av kjeden. Administrerende direktør direktør Ellen Maxine Onsum har tatt med seg sine fem partnere til Partners-kjeden.

– Det er god stemning og ingen dramatikk. Noen ganger ønsker man å bytte merkenavn, og noen ganger passer det å få inn nye folk, sier Eie-sjef Hedda Ulvness til avisen.

Eie har midlertidig avviklet Torshov-kontoret sitt og plassert meglerne på Majorstuen sammen med tidligere Nordvik- og Aktiv-meglere., dette for å forsvare Oslo vest-markedet.

Asker-kontoret er ifølge Finansavisen erstattet ved å hente et team fra Pro Aktiv-kjeden.

Det har imidlertid skjedd flere endringer i Eie-systemet, ved at Eie Bekkelaget & Nordstrand avvikles etter at Rita Josefsen, som har ledet meglerkontoret, har flyttet tilbake til Privatmegleren-kjeden. Også i Fredrikstad og Bodø har Eie-kontorer byttet kjede.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev