Nå starter salget av Parkhusene i Molobyen –  Bodøs svar på Sørenga

Salget av Parkhusene i Bodø-bydelen Molobyens første nabolag startet torsdag. Bernt Nordby Skøien i Clemens Eiendom har stor tro på området.
STÅR BAK: Styreleder Bernt Nordby Skøien og daglig leder Stian Elstad i Molobyen utvikling AS | Foto: Christine Karijord/ Molobyen
STÅR BAK: Styreleder Bernt Nordby Skøien og daglig leder Stian Elstad i Molobyen utvikling AS | Foto: Christine Karijord/ Molobyen

– Dette er et område i sentrum av Bodø som i målestokk kan sammenlignes med Sørenga i Oslo, sier styreleder Bernt Nordby Skøien i Molobyen Utvikling i en pressemelding.

Han er også daglig leder i Clemens Eiendom, som står bak utbyggingsplanene sammen med Løvold Solution AS og Christian Jakhelln AS.

Han forteller at Molobyen er en helt ny bydel vest av Bodø sentrum, som gjennom trinnvis utvikling skal transformeres fra et tidligere industriområde, og bli til en mangfoldig bydel med boliger, havnestrøk, handel og kultur i forlengelse av bykjernen. 

Ifølge Skøyen er ambisjonene 600-700 boenheter, i tillegg til næringseiendom og kultur, rett ved vannkanten og Moloen – byens mest brukte turmål i Bodø sentrum, sier Nordby Skøyen, som også er daglig leder i Clemens Eiendom.

Initiativtakerne har lang erfaring bra by- og eiendomsutvikling. 

– Vår felles visjon er å bygge en hyggelig, mangfoldig og bærekraftig bydel med mennesket i fokus. Parkhusene med sin unike beliggenhet er startskuddet for utviklingen og det første nabolaget som skal konkretisere denne visjonen, sier Nordby Skøien.

– En by i utvikling

Han mener Bodø er en svært interessant by.

– Bodø er i stor utvikling, blant annet med prosjektet Ny by-ny flyplass. Og gjennom et svært godt samarbeid med blant annet Bodø kommune har Molobyen utviklet en god områdeplan for hele den nye bydelen. I fellesskap har vi også tilrettelagt for kunst og kulturprosjekter, klima- og miljøtilpasninger, og høy grad av medvirkning, sier Nordby Skøien. 

Daglig leder Stian Elstad i Molobyen forteller at første salgstrinn består av 39 leiligheter i to bygg med direkte tilknytning til Bispeparken og Breivika. Han mener markedet nå er klart for det unike boligprosjektet, noe som gjenspeiles i den store interessen for Parkhusene. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SENTRAL BELIGGENHET: Molobyen i Bodø skal bygges ut | Foto: SHL
SENTRAL BELIGGENHET: Molobyen i Bodø skal bygges ut | Foto: SHL

Tilpasset omgivelsene

– Det er mange kvaliteter å finne i Parkhusene, som er tegnet av de internasjonalt anerkjente arkitektene Schmidt Hammer Lassen fra København. Leilighetene har ekstra god takhøyde, er utformet med særpreg og det er lagt vekt på å skape gode rom både ute og inne, sier Elstad. 

Han forteller at arkitekturen vil spille på lag med omgivelsene med saltak og fargereferanser fra nærliggende småhusbebyggelse. Og at Parkhusene vil bestå av totalt 95 leiligheter når alle fire bygg står ferdig. 

– Balkongene og terrassene vil gi mye lys i boligene med utsikt mot både havet, parken og Børvasstindene, sier Elstad, som håper Parkhusene kan bidra til å få markedet i gang igjen etter en god stund preget av renteoppgang og redusert boligetterspørsel. 

Svanemerket

Salget startet 2. mai. Elstad trekker frem satsningen på svanemerking av Parkhusene, noe som innebærer høy kvalitet og lav miljøbelastning. 

– Kort fortalt betyr det bruk av miljøvennlige materialer som vil gi et sunt inneklima og energieffektive boliger. Parkhusene blir de første boligene i Nordland med denne miljøsertifiseringen, og det er vi stolte av, sier Elstad. 

Sosialt nabolag

Elstad og eiendomsmegler Frode Hansen i Eiendomsmegler1 forteller at det er særlig vektlagt å skape et sosialt nabolag i Parkhusene med felles takterrasse, fellesstue for sosiale samlinger, delesykler, verksted, gjesteleiligheter og fine uteområder. 

– Vi har hatt gode medvirkningsprosesser og har fått mange spennende innspill som har påvirket konseptet og utformingen av Parkhusene, så alle som deltatt skal ha stor takk, sier Elstad. 

Han forteller videre at nabolagsplattformen Heime skal gjøre det lett for beboerne å få mer ut av hverdagen ved å organisere og optimalisere bruken av fellesareal, fremme delingsøkonomi og skape meningsfulle sosiale opplevelser. 

– Alt for å skape samhold i nabolaget, forteller Elstad i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo