Analytiker mener markedet ikke har sett potensialet i KMC Properties

Veksten til det børsnoterte eiendomsselskapet KMC Properties forsvarer en høyere prising, mener aksjeanalytiker.
JAKTER NYE EIENDOMMER: Leder for KMC Properties, Liv Malvik, har gjort det tydelig at selskapet har betydelige vekstplaner for de kommende årene. | Foto: KMC Properties
JAKTER NYE EIENDOMMER: Leder for KMC Properties, Liv Malvik, har gjort det tydelig at selskapet har betydelige vekstplaner for de kommende årene. | Foto: KMC Properties

Aksjeanalytiker Daniel Vårdal Haugland i ABG Sundal Collier anbefaler kjøp av KMC Properties og har økt kursmålet for aksjen fra 9 kroner til 11,50 kroner.

Justeringen er en del av en ny analyse publisert like etter børsslutt fredag ettermiddag, dagen etter at KMC Properties la frem resultatet for tredje kvartal.

KMC med litt høyere yield og nykjøpt økning i leieinntekter 

Haugland viser til at KMC nå har 276 millioner i banken. Når dette kombineres med lån, gir det selskapet mulighet til å kjøpe eiendom for 800 millioner kroner, mener analytikeren.

«Med dette som utgangspunkt, tror vi flere nyheter om kjøp er like om hjørnet», skriver Haugland.

Han mener verdien av KMC Properties derfor bør vurderes i lys av selskapets uttalte vekstambisjoner og ikke bare med utgangspunkt i dagens portefølje. Haugland viser til to avtaler som allerede er offentliggjort, men som ennå ikke er bakt inn i rapportene fra selskapet, nærmere bestemt kjøpet av fabrikklokale til Limo Labels i Danmark og byggingen av et slakteribygg til Slakteriet. På toppen av dette skal selskapet for tiden vurdere ytterligere kjøp for cirka 270 millioner kroner.

KMC Properties vil kjøpe og bygge eiendom for 1 milliard i året 

Disse kjøpene kan øke leieinntektene til selskapet betraktelig, og løfte kontantstrømmen til selskapet fra 36 øre til 55 øre per aksje, ifølge Hauglands analyse.

I sine estimater legger Haugland enn så lenge til grunn kun kjøp som er fullførte. Kontantstrømmen for 2022 og 2023 er dermed estimert til henholdsvis 38 øre og 30 øre per aksjer. Og resultatet er estimert til å ende på 32 og 35 øre per aksje.

Les også:

KMC Properties landet storavtale med slakteri

KMC Properties kjøper fabrikkbygg i Danmark 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

UNG I NÆRINGSEIENDOM: På onsdag deltok 70 medlemmer av Ung i Næringseiendom på en byvandringstour i Oslobukta hvor de fikk et unikt innblikk i hva som rører seg i området - i regi av deres sponsor Carucel Eiendom. | Foto: Ung i Næringseiendom

Ung i Næringseiendom på byvandring i Oslo

For abonnenter