Øygarden selger Bratsberg i avtale til 1,55 milliarder kroner

Petter Øygarden og Vidar Lyhus selger Grenlands største eiendomsselskap til det nye selskapet Samfosa.
SELGER LIVSVERKET: Petter Øygarden (bildet) med familie og Vidar Lyhus i Conceptor Eiendom har solgt Bratsberg. | Foto: Bratsberg
SELGER LIVSVERKET: Petter Øygarden (bildet) med familie og Vidar Lyhus i Conceptor Eiendom har solgt Bratsberg. | Foto: Bratsberg

13 eiendommer og 10 eiendomsprosjekter i Skien, Porsgrunn og Horten får nye eiere. Det er Samfosa, en joint venture mellom svenske Nyfosa og norske Samfunnsbyggeren, som kjøper Bratsberg til 1,55 milliarder kroner.

Kjøpet ble offentliggjort av Samfosas svenske eier, Nyfosa, i en børsmelding. Overtagelsen vil etter planen finne sted 31. desember.

Fornøyd med kjøper

Bratsberg har ifølge meldingen et utleieareal på 95.000 kvadratmeter. Selskapet har i tillegg en portefølje med utviklingsprosjekter som kan gi ytterligere 64.000 kvadratmeter med utleieareal.

– Vi har bygget opp dette selskapet over mange år, så det har vært viktig for oss å finne en profesjonell kjøper som ser på Bratsberg som ett vekstcase. Derfor er vi veldig godt fornøyde med å overlate selskapet til så solide og langsiktige aktører som Samfunnsbygg og Nyfosa, sier Petter Øygarden til avisen Varden.

Ifølge børsmeldingen om avtalen har Bratsberg cirka 119 millioner svenske kroner i leieinntekter. Den gjennomsnittlige gjenværende kontraktsperioden er på 5 år. Utleiegraden er på 96 prosent.

Det var Pangea Property Partners som fikk oppdraget med å selge Bratsberg fra dagens eiere.

Salget vil bli det største i Grenland siden salget av Herøya 

«Et fantastisk eiendomsselskap»

Kjøpet inkluderer hele selskapet, og Samfosa tar dermed over organisasjonen til Bratsberg.

– Med kjøpet av Bratsberg, skaper Samfosa en veldig spennende plattform for videre vekst. Bratsberg er et fantastisk eiendomsselskap med en kompetent organisasjon. Med denne avtalen, er vi godt rustet til å utvikle Samfosa og Bratsberg i årene som kommer, sier daglig leder i Samfosa Simon Venemyr Ottersland i meldingen.

Da EiendomsWatch snakket med Ottersland i starten av november hadde det nye selskapet (Samfosa) ennå ikke fått et navn, men vekstplanene var betydelige. Ifølge Ottersland ønsker selskapet å bygge en eiendomsportefølje i Norge på 5-7 milliarder kroner.

Nyfosa inntar Norge sammen med norsk partner – sikter mot portefølje på 5-7 mrd.

Ottersland leder «opportunistisk» nysatsing: – Vi kan gjøre hva som helst innen eiendom 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også