Økte strømpriser vrir etterspørselen i logistikkmarkedet

Med futurekontrakter som indikerer strømpris på 18 kroner per kilowatt-time i januar fremstår nye lager- og logistikkbygg som enda mer attraktive enn tidligere.
Foto: Cushman & Wakefield Realkapital
Foto: Cushman & Wakefield Realkapital

Logistikksegmentet er inne i en periode der de makroøkonomiske forholdene skaper usikkerhet. Samtidig vil også økte strømpriser gjøre seg gjeldene for leietakerne påpeker analyseteamet til Cushman & Wakefield Realkapital i en fersk rapport.

«Tidligere var man vant til strømpriser på 1 krone per kWh, mens de nå er på vei mot åtte kroner. Futureprisene for januar antyder 18 kroner per kWh», heter det i rapporten.

Analytikerne hos Cushman tror forbrukernes reduksjon i vareforbruket som følge av stigende inflasjon og økte renter, sammen med økte energipriser, kan dempe etterspørselen etter logistikkareal.

De påpeker også at økningen i energiprisene kan gjøre det mer gunstig for leietakere å flytte til nybygg med energibesparende og selvforsynte løsninger som solcellepaneler.

«Flere gårdeiere vil måtte gjøre store investeringer i eksisterende bygg for å holde på leietakere», sier analytikerne i rapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo