Storebrands nordiske eiendomsfond gjør sitt første oppkjøp

Eiendomsfondet kjøper et logistikkbygg i Sverige. Det er første steget i selskapets strategi om vekst i eiendomssektoren i Norden.
KJØPER I SVERIGE: Fondsforvalter for Storebrand Nordic Real Estate Fund, Henrik Bastman. | Foto: Storebrand
KJØPER I SVERIGE: Fondsforvalter for Storebrand Nordic Real Estate Fund, Henrik Bastman. | Foto: Storebrand

Storebrand Nordic Real Estate Fund (SNRE) gjør sitt første oppkjøp. Det dreier seg om logistikkbygget Väghyveln 5 i Ørebro i Sverige.

– Investeringen markerer en strålende begynnelse og passer som hånd i hanske i SNREs core plus-strategi. Dette signaliserer oppstarten av vårt nordiske investeringsprogram, og vi er godt posisjonert til å øke investeringstakten etter hvert som markedet utvikler seg, sier fondsforvalter for Storebrand Nordic Real Estate Fund, Henrik Bastman, i en pressemelding.

Fondet er bygget rundt en core plus-strategi som omfatter Finland, Norge, Sverige og Danmark, og fokuserer per i dag på logistikk og bolig.

– Den nylig anskaffede eiendommen illustrerer Storebrands forpliktelse til å investere i eiendom som tilbyr langsiktig bærekraftig verdi. Med strategisk god beliggenhet i det nordiske regionale transportsystemet, oppfyller anlegget SNREs strenge investerings- og bærekraftskriterier, sier Bastman.

Eiendommen ligger i logistikk-området Pilängen i Ørebro og ble ferdigstilt i 2023 av den ledende logistikkutvikleren Logistic Contractor. Bygget har et utleieareal på 9600 kvadratmeter og en 12-årig leieavtale til VWR International. 

Storebrand opplyser at transaksjonen etter planen blir avsluttet i mars 2024, med Roschier, Svalner og WSP som rådgivere.

Storebrand Real Estate forvalter en eiendomsportefølje på åtte milliarder euro, bestående av 250 bygninger og mer enn to millioner kvadratmeter utleieareal. Eiendomsteamet består av over 70 personer spredt over hele Norden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo