Må betale obligasjonsgjeld: Flying Elephant mister kontrollen i hotellselskap 

Svenske Gelba kommer inn som majoritetseier i hotelleiendom-selskapet Host Property AB. Åtte hoteller inngår i avtalen.
DISSE HOTELLENE OMFATTES: Åtte regionale Swedish First Hotels inngår i transaksjonen. Fire er lokalisert nord i Sverige, mens resten er i sør. | Foto: Colliers
DISSE HOTELLENE OMFATTES: Åtte regionale Swedish First Hotels inngår i transaksjonen. Fire er lokalisert nord i Sverige, mens resten er i sør. | Foto: Colliers

Flying Elephant har gjennom hele året arbeidet med refinansiering av sitt obligasjonslån i Host Property AB. Målsetningen har vært å finne en ny partner som kan bidra både finansielt og med utvikling og vekst av porteføljen. 

Flying Elephant selger 51 prosent av sine aksjer og inngår nytt samarbeid med investerings- og forretningsutviklingsselskapet Gelba. Transaksjonen realiserer dermed strategien om refinansiering og nytt partnerskap i Host Property AB.

«Handelen med Gelba innebærer ikke bare en refinansiering, men at selskapets finansielle stilling styrkes og starten på en videreutvikling av hele eiendomsporteføljen», heter det i pressemelding fra Flying Elephant.

– Vi har i lengre tid lett etter en samarbeidspartner som kan bidra både økonomisk og med kunnskap, erfaring og forretningssans når det gjelder eiendomsutvikling. Gelba, som vi har kjent lenge, er den perfekte matchen for oss, sier konsernsjef i Flying Elephant, Anders Moe.

Gelba Mangement AB er et svensk investeringsselskap som eies av Per Taube og ledes av Leif West. Deres portefølje består blant annet av store eierandeler i Arlandastad Group, Moment Group, Sturebadet og industrikonsernet Surewood Housing.

– Eiendomsporteføljen har et veldig stort potensial, i tillegg har selskapets eier Per Taube og Asmund Haare vært nære venner i mange år, så vi går inn i virksomheten med stor entusiasme, sier konsernsjef i Gelba Group, Leif West

Flying Elephant sine selskaper Gest Hotels og Host vil henholdsvis fortsette som hotelloperatør og eiendomsforvalter. Transaksjonen har ingen innvirkning på Host sin øvrige portefølje eller virksomhet, heter det i meldingen.

Colliers hadde mandat på transaksjonsprosessen i forbindelse med realiseringer i Host Property AB.

Åtte svenske hoteller inkludert i handelen, skriver Colliers i en pressemelding. Disse har totalt 967 rom og er på 75.000 kvadratmeter. Fastighetsvärlden skriver at de åtte eiendommene tidligere har blitt verdsatt til 688 millioner svenske kroner, men det spekuleres i at prisen ligger prisen i transaksjonen 25-30 prosent lavere.

West sier til nettstedet at de opprinnelige diskuterte et 50/50 joint venture, men at det svenske selskapet ønsket kontroll.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo