Haare ute av First Hotels – investorduo vil ta kjeden på børs

Haare-familien selger seg helt ut av hotellkjeden First Hotels. Kristian Lundkvist og Espen Aubert overtar selskapet og sikter mot børsnotering i Sverige.
Espen Auberts Daimyo er en av tre selskaper som er i ferd med å overta First Hotels-kjeden. | Foto: Daimyo
Espen Auberts Daimyo er en av tre selskaper som er i ferd med å overta First Hotels-kjeden. | Foto: Daimyo

Onsdag opplyser datterselskapet til Haare-familien – Dome Energy – at det har solgt sin eierandel i First Hotels til ALM Investments.

Ifølge pressemeldingen omfatter transaksjonen 37,5 prosent av aksjene i hotellkjeden fra Haare-familiens Host Hoteleiendom. ALM Investments eide 62,5 prosent fra før og får dermed fullt eierskap til First Hotels.

Kjeden har 33 hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

Transaksjonen ventes å bli gjennomført neste uke, og ALM vil fortsette arbeidet med å få hotellkjeden notert på Stockholm-børsen.

– Vi er glade for at denne interessante handelen nå ser ut å komme i mål. Med en dedikert hovedeier åpnes mulighetene for et nytt og spennende selskap på børsen, og for ekspansjon og nye forretninger, sier styreleder Håkan Gustafsson i pressemeldingen.

ALM er kontrollert av Kristian Lundkvist-selskapet Middelborg Invest, Espen Aubert-selskapet Daimyo og Eie Utvikling, ifølge Dagens Næringsliv, som omtalte meldingen først.

Ellers er Espen Aubert i offentlighetens lys igjen etter at han trakk som styreleder i Mybank i november. Han hadde gitt et privat lån til Aylar Lie uten å informere bankens styre, og nå krever Finanstilsynet stans i all lånevirksomhet, skriver vår søsterpublikasjon FinansWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også