Seterlund gir seg som Consto-sjef – ny sjef utpekt

Hans Kristian Seterlund i Norges fjerde største entreprenørkonsern har bestemt seg for å gå av med pensjon. Her er den nye sjefen.
OVERLATER STAFETTPINNEN: Hans Kristian Seterlund seg seg og Kent-Helge Holst overtar som sjef for Consto. | Foto: Consto
OVERLATER STAFETTPINNEN: Hans Kristian Seterlund seg seg og Kent-Helge Holst overtar som sjef for Consto. | Foto: Consto

Administrerende direktør Hans Kristian Seterlund (71) i Consto AS har bestemt seg for å gå av med pensjon. 9. mai overtar nåværende konsernsjef i Consto Holding AS, Kent-Helge Holst, ledelsen av Norges fjerde største entreprenørkonsern, fremgår det av en pressemelding.

Det var høsten 2006 Seterlund og tre andre i samspill med Barlindhaug-konsernet, etablerte entreprenørselskapet Consto. 

– Det har vært utrolig spennende å være med og utvikle Consto fra å være en lokal byggentreprenør i Tromsø til å bli et nasjonalt entreprenørkonsern, sier Seterlund.

I dag består konsernet av 17 bygg- og anleggsselskaper over hele Norge og i Sverige.

– Suksessformelen har vært å bygge opp virksomheten med dyktige mennesker med fagkunnskap, lokale nettverk og med vilje til alltid å gjennomføre det vi har påtatt oss, sier Seterlund.

Holst, som overtar for Seterlund, er i dag konsernsjef i Consto Holding og styreleder i Consto.

Holst er født og oppvokst i Tromsø, og er utdannet statsautorisert revisor fra NHH. Før han overtok som konsernsjef i 2015, var han partner i revisjonsselskapet PwC.

– Jeg har stor respekt for det Hans Kristian har bygget opp. Det er med ærefrykt og ydmykhet jeg tar over ledelsen i et av landets ledende entreprenørkonsern. Jeg ser frem til å jobbe i team med dyktige og offensive medarbeidere i Norge og Sverige, sier Holst, som ikke helt vil slippe sin forgjenger:

– Jeg har bedt Hans Kristian i en overgangsperiode om å bistå med spesialoppdrag, og det har han lovet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo