Norsk Eiendom og Ung i Næringseiendom sparket i gang mentorprogram

Mentorkandidat Jon Halvard Tunheim er imponert over mentoropplegget fra Katrine Belsvik og Didrik Berg i Ung i Næringseiendom og Vidar Fiskum i Norsk Eiendom.
SKAL LÆRE AV HVERANDRE: Mentorer og kandidater på årets første mentorsamling i regi av Norsk Eiendom og Ung i Næringseiendom. | Foto: Norsk Eiendom
SKAL LÆRE AV HVERANDRE: Mentorer og kandidater på årets første mentorsamling i regi av Norsk Eiendom og Ung i Næringseiendom. | Foto: Norsk Eiendom

Tidligere denne måneden samlet kandidater og mentorer seg for å starte jobben med å sikre bedre kompetanseoverføring i eiendomsbransjen. Samlingen skjedde i regi av Norsk Eiendom og Ung i Næringseiendom.

– Vårt hovedmål er at de yngste skal få mulighet til å høste erfaringer fra de som har jobbet lenge i bransjen. Kompetanseoverføring er viktig for at vi skal bli enda bedre rustet til å bygge morgendagens samfunn, sier programansvarlig Vidar Fiskum, fagsjef i Norsk Eiendom, i en pressemelding.

Ni kandidater og seks mentorer var samlet til et første oppstartsmøte før de etter hvert skal gå hver til sitt og sparre med hverandre. Mentorprogrammet er utviklet i samarbeid med Ung i Næringseiendom, og det er lagt opp til tre-fire møter mellom kandidatene og deres respektive mentorer i løpet av året.

Kandidatene uttrykte behov for å sparre med andre utenfor egen organisasjon, mens mentorene på sin side understreket viktigheten av å lære noe fra den yngre generasjon.

Mentorkandidatene skal ikke bare høste erfaringer fra den eldre garde, men også være ansvarlig for møteinnkalling, lage agenda og sikre at saker følges opp i ettertid. 

Mentorene kommer fra Diakonhjemmet, Sea to Sky, Probiz, AB Invest, Emesjø Eiendom og Co-In. Kandidatene representerer blant annet Thon, Obos og Entra.

– Jeg må si jeg er oppriktig imponert over den arbeidsmengden som legges ned og pågangsmotet som Katrine Belsvik og Didrik Berg (Ung i Næringseiendom), sammen med Vidar Fiskum (Norsk Eiendom) har i forbindelse med dette opplegget, sier eiendomssjef Jon Halvard Tunheim i Holmestrand Utvikling til EiendomsWatch. 

Han er selv en av mentorkandidatene.

– Mentorordningen er et helt nytt opplegg – som meg bekjent ikke har blitt forsøkt i denne skalaen før i bransjen i Norge. Her legges det opp til kompetanse- og erfaringsdeling i bransjen fra eldre til ung – og vice versa, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo