Resultatbedring for Norconsult: – Høyt aktivitetsnivå

Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult sier seg godt fornøyd med resultatutviklingen.
GODT FORNØYD: Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult bedret marginene i første halvår. | Foto: Johnny Syvertsen/Norconsult
GODT FORNØYD: Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult bedret marginene i første halvår. | Foto: Johnny Syvertsen/Norconsult

– Vi er godt fornøyde med veksten i både omsetning og driftsresultat for kvartalet og første halvår 2021, og driftsmarginen reflekterer et høyt aktivitetsnivå og god oppdragsgjennomføring, sier konsernsjef i Norconsult, Egil Hogna.

Norconsult-konsernet omsatte i andre kvartal 2021 for 1,91 milliarder kroner, mot 1,76 milliarder i samme periode i fjor.

Driftsresultatet (EBITA) endte på 167 millioner kroner, mot 153 millioner i andre kvartal 2020. Brutto EBITA-margin endte dermed på 8,8 prosent, sammenlignet med 8,7 prosent året før.

Når det gjelder første halvår leverte Norconsult-konsernet omsetning på 3,81 millioner kroner, som er 249 millioner kroner høyere enn samme tid i fjor, mens EBITA på 342 millioner kroner er 56 millioner kroner høyere. Driftsmarginen på 9,0 prosent er ett prosentpoeng høyere enn samme tid i fjor.

– Det er gledelig å se at det fortsatt er positiv utvikling i Norden, hvor både Norconsult Sverige og Norconsult Danmark leverer sterk vekst og god resultatutvikling. Det er også godt å konstatere at datterselskapet Technogarden, som tapte penger på samme tid i fjor, nå viser en sunn og god lønnsomhet, sier Hogna.

Konsernet har ved utgangen av halvåret det selskapet karakteriserer som en god ordrereserve og jevnt over høy aktivitet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også