Siste ukes transaksjoner: Ringnes kjøper lager på Furuset

I løpet av forrige uke ble det kjent at fire eiendommer hadde skiftet eier. Eiendomsspar var blant aktørene som var på handletur.
CHRISTIAN RINGNES KJØPER LAGER: Eiendomsspar har kjøpt en lager- og logistikkeiendom på Furuset i Oslo | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
CHRISTIAN RINGNES KJØPER LAGER: Eiendomsspar har kjøpt en lager- og logistikkeiendom på Furuset i Oslo | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I en oversikt fra Pangea Property Partner fremkommer det at Vedal, Klaveness, Centra Eiendom og Nergaard-familien har kjøpt Høvik Park i Bærum av Condovita. Det opplyses ikke hva salgssummen for de 15.000 kvadratmetrene med kontorlokaler var.

I samme oversikt fremkommer det at Viken fylkeskommune og Fredrikstad kommune har kjøpt en tomt på 34.000 kvadratmeter av Værste AS, på Værste. Prisen skal være 160 millioner kroner.

Fredag meldte Bakke Leiligheter at selskapet har kjøpt en tomt på 25.000 kvadrat av Malleus Holding, Ravit Holding og Skanrise. Malling & Co bisto selgersiden med rådgivning i forbindelse med tomten. Det opplyses ikke hvilken pris tomten gikk for.

Eiendomsspar har kjøpt en 23.400 kvadratmeter stor lager- og logistikkeiendom beliggende i Professor Birkelands vei 21, Oslo. Selger er Realkapital Investor. Heller ikke her er prisen offentliggjort. Saken ble først omtalt i Unions ukesrapport tirsdag.

Forrige uke ble det også kjent at en tomt på 74 mål i Holtskogen Industripark i Indre Østfold kommune er solgt til Microsoft Datacenter Norway. Eiendommen ble ifølge grunnboken overdtatt 27. oktober. Ifølge grunnboken var prisen like under 172 millioner kroner. Selger av eiendommen, med adresse Holtskogen 34, er et selskap eid av Hans-Jørgen Herje og Hans Jørgen Deunk.

Tirsdag ble det kjent at Studentbostäder i Norden (SBS) gjør et nytt oppkjøp i Norge. Gjennom sitt heleide datterselskap STUSAB Norge AS kjøpes en eiendom med 40 studentleiligheter gjennom kjøp av samtlige aksjer i Pilot Pier AS. Prisen i transaksjonen er ikke kjent.

I ukesrapporten fra Union står det å lese at Oro Eiendom har kjøpt Verkstedhallen i Trondheimsveien 113 på Carl Berner i Oslo av Peab Eiendomsutvikling. Oro skal videreutvikle det 3000 kvadratmeter store industribygget.

(Sak oppdatert 9. november kl 08:18)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også