Watch Media leier over 1500 kvadratmeter i Glasmagasinet

Watch Media, hvor EiendomsWatch inngår, skal flytte inn i KLP Eiendom-eide Glasmagasinet. – Vi har på under tre år gått fra seks til 27 ansatte. Nå trenger vi mer plass, sier nyhetsredaktør Øyvind Henriksen.
STUDERER NYE LOKALER: Nyhetsredaktør Øyvind Henriksen og sjefredaktør Anders Heering ser frem til å flytte Watch Media til Glasmagasinet. | Foto: Watch Media / Fabian Skalleberg Nilsen
STUDERER NYE LOKALER: Nyhetsredaktør Øyvind Henriksen og sjefredaktør Anders Heering ser frem til å flytte Watch Media til Glasmagasinet. | Foto: Watch Media / Fabian Skalleberg Nilsen

Etter snaue tre år i Norge satser Watch Media videre. Om kort tid flytter selskapet inn i et større kontor.

– Da vår første redaksjon, FinansWatch, flyttet inn i dagens kontorer i 2020, var det altfor stort. Nå er det altfor lite. Og det er ikke så rart. Vi har på under tre år gått fra seks til 27 ansatte. Nå trenger vi mer plass, sier nyhetsredaktør Øyvind Henriksen i Watch Media i en pressemelding.

Om få uker flytter han sammen med sine kolleger inn i nye kontorer i kontordelen av Glasmagasinet midt i Oslo sentrum. Bygget er eid av KLP Eiendom.

– Kontoret er bokstavelig talt to steinkast fra kontoret vi i dag leier i Torggata – ett hvis du er god til å kaste. Det er så nært at jeg har lekt med tanken om vi ikke bare skulle bære tingene selv i stedet for å leie inn flyttebyrå. Men vi skal nok la journalistene våre få konsentrere seg om å lage avis, sier nyhetsredaktøren.

– Vi har vurdert en rekke kontorer i Oslo sentrum, men landet til slutt på dette. En sentral plassering var viktig, og i det nye kontoret har vi store flater for redaksjonen, bra med møterom og stillerom. Og vi har rom til å vokse videre, sier Henriksen.

Fra 172 til over 1500 kvadratmeter

Kontoret Watch Media har leid frem til nå, har vært på 172 kvadratmeter. Det nye kontoret i Glasmagasinet er på over 1500 kvadratmeter.

– Vi er tilbake til en situasjon der vi har et kontor som er større enn det vi trenger, og vi planlegger derfor å leie ut deler av kontoret slik at arealet i større grad passer vårt behov de neste årene.

Ifølge Henriksen gleder de ansatte seg til flyttingen.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært ganske trangt de siste månedene. Vi har måtte leie ekstraplass hos en av våre kontornaboer for å få plass til alle. Det blir fint å samle alle redaksjonene på ett sted igjen.

Fem aviser i dag

Watch Media står i dag bak fem næringslivsaviser rettet mot noen av Norges viktigste bransjer. I mars er det tre år siden FinansWatch ble lansert. I 2021 så EiendomsWatch og AdvokatWatch dagens lys, og i fjor høst ble EnergiWatch og MedWatch lansert.

– Vi har fem selvstendige redaksjoner, men vi er samlet i ett felles redaksjonslokale. Samarbeid på tvers av redaksjonene er en av styrkene til Watch Media, og det er viktig for oss å bygge videre på. Det gjelder både for vår kompetanseutvikling og for det sosiale. 

Henriksen sier Watch Media ønsker å vokse videre i Norge. Målet skal være å lansere flere nye aviser i 2023.

Watch Media søker for tiden både etter journalister og redaktører.

– I fjor fikk vi inn flere flinke journalister og redaktører, og vi har nylig ansatt en ny redaktør til EiendomsWatch. Men vi trenger flere flinke folk, sier Henriksen.

I Danmark har Watch Medias eier, Watch Medier, landets største næringslivsredaksjon med over 80 ansatte. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo