Watrium blar opp 740 mill. for å oppgradere Oslo Atrium

Eieren av kontorbygget i Bjørvika har inngått kontrakt med Veidekke om å rehabilitere og bygge om Oslo Atrium. 36.000 kvadratmeter skal moderniseres og gi hele bygget en bedre miljøsertifisering.
Oslo Atrium skal få seg et løft, på flere måter. Eier av kontorbygget er investeringsselskapet Watrium, som bruker 740 millioner kroner på å heve kvalitetene til bygget i Bjørvika.
Oslo Atrium skal få seg et løft, på flere måter. Eier av kontorbygget er investeringsselskapet Watrium, som bruker 740 millioner kroner på å heve kvalitetene til bygget i Bjørvika.

Oppdraget gjennomføres som en samspillsentreprise og er verdt om lag 740 millioner kroner eksklusiv mva., opplyser Veidekke i en pressemelding

Totalt er det 36.000 kvadratmeter som skal moderniseres til «et topp moderne bygg av ypperste kvalitet, med spisesteder og andre tjenestetilbud på bakkenivå for å bidra til liv i Oslos mest spennende bydel», heter det fra entreprenøren.

– I tillegg til å være et moderne og fremtidsrettet næringsbygg, er ambisjonen vår at Oslo Atrium skal være et attraktivt samlingspunkt for publikum i Bjørvika hvor bruken og atmosfæren skal kunne endres og tilpasses gjennom døgnet, sier Oscar Wilhelmsen, ansvarlig for Watriums eiendoms­investeringer via pressemeldingen.

Største leietaker blir KPMG som skal flytte inn i tre av etasjene, og på toppen av det hele kommer en nytt spektakulært bygg (UFO) og takterrasse. Byggearbeidene har startet opp, og planlagt overtakelse er i mars 2025.

Høyner miljøprofilen

Ifølge entreprenøren skal Oslo Atrium bli et bærekraftig næringsbygg som skal miljøsertifiseres etter standarden Breeam In-Use nivå Very Good.

«Ved å rehabilitere dagens bygg reduseres klimagassutslippet med 70 prosent sammenlignet med å oppføre et tilsvarende nytt bygg», skriver Veidekke. 

Det er gjennomført en ombruks­kartlegging slik at en god del av bygget skal brukes på nytt, også i andre byggeprosjekter i Oslo. I tillegg til fjernvarme blir det nå et stort solcelleanlegg på taket.

Historisk sus

Oslo Atrium ble bygget for 20 år siden for Watrium av Veidekke med Niels Torp+ arkitekter på laget. Ifølge entreprenøren er det de samme aktørene som nå skal gjennomføre «den betydelige oppgraderingen som tilpasser bygget til dagens situasjon og videreutvikler eiendommen med ytterligere kvaliteter».

– Vi takker så mye for tilliten og oppdraget. Vi har bak oss en grundig og god samspillsfase, og gleder oss til å samarbeide videre med Watrium og brukerne av bygget. Vi setter ekstra pris på oppdraget siden dette er et bærekraftig prosjekt og samtidig den hittil største kontrakten for vår rehab-avdeling, sier avdelingsleder Rune Andersstuen i Veidekke Bygg Oslo via pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo