Oxer Eiendom har reforhandlet 21.000 kvadratmeter i Asker

Kongsberg Defence & Aerospace, Advania Norge, Olympus Norge, Compass Group og Rac Norway er blant leietakerne som har valgt å forlenge sine leieavtaler. 
UTLEIE: Oxer Eiendoms direktør for marked og utleie Anniken Haug og utleieansvarlig Eirik Mølbach-Thellefsen har reforhandlet leieavtaler. | Foto: Oxer Eiendom
UTLEIE: Oxer Eiendoms direktør for marked og utleie Anniken Haug og utleieansvarlig Eirik Mølbach-Thellefsen har reforhandlet leieavtaler. | Foto: Oxer Eiendom

Asker Panorama på 32.000 kvadratmeter ble ferdigstilt ved årsskiftet 2013/2014, som en av landets første næringsbygg med miljøsertifiseringen Breeam Nor Excellent. Oxer Eiendom har nå pusset opp og oppgradert fellesarealer på plan 1. Det opplyser selskapet i en pressemelding. 

Det er svært gledelig at alle dagens leietakere som blant annet har valgt å forlenge sine leieforhold hos oss. Dette viser at Asker Panorama og Asker fortsatt er et svært attraktivt sted å jobbe, sier direktør for Marked og Utleie, Anniken Haug. 

Leietakere i ti år

Lavt energiforbruk, godt inneklima, naturvennlige materialer og miljøvennlige kommunikasjonsmuligheter er blant kravene som stilles til kontorbygget.

– Kongsberg Gruppen, Telecomputing/Visolit/Advania Norge og Rac Norway har ved årsskiftet vært Oxer Eiendoms leietakere i ti år. Vi skal gjøre vårt ytterste for at de fortsatt skal trives i prestisjebygget vårt, sier Utleieansvarlig Eirik Mølbach-Thellefsen Stray.

– Vi har vært i Asker Panorama i snart sju år og trives veldig godt. Vi startet derfor sonderinger med Oxer Eiendom om mulighet for en ny leieperiode, nye lokaler og nye løsninger. Gjennom prosessen har Oxer Eiendom fremstått som positiv, løsningsorientert og med stor vilje til å imøtekomme våre behov. Vi gleder oss til å flytte i nye lokaler og bli Oxer sin nærmeste nabo, sier daglig leder i Olympus Norge, Rolf Inge Karlsen.

Tester ny løsning

Asker Panorama har fått støtte av Enova til å installere Ecopilot, som den førster i Norge til å teste løsningen. Verktøyet benytter seg av avansert teknologi for å optimalisere tekniske anlegg avhengig av byggets bruk, i tillegg til å hensynta vær og vind. Det gjør at lyset, varmen og ventilasjonen i bygget tilpasses etter hvor mange mennesker som er på jobb til enhver tid. 

Asker Panorama er den første i Norge som tester denne løsningen, og har nå redusert strømutgiftene med cirka åtte prosent hvert år. 

– Det er et moderne og breeam-sertifisert bygg som tikker av de viktige boksene innen kvalitet og bærekraft. Lokasjonen er også strategisk for bedriften. Vi har fra før et bra samarbeid med Oxer Eiendom, og vi er godt fornøyde med å ha kommet til enighet om vilkårene for en forlengelse av avtalen, sier Real Estate Analyst Peter Eriksson-Langaas i Kongsberg Eiendom Holding.

Bygget har også egen energisentral som produserer 100 prosent ren og fornybar energi. Varme- og kjølebehovet produseres etter behov, og gir stabile energikostnader på et nivå som er inntil 40 ganger lavere enn ved bruk av strøm som energikilde.

– Etter ti år i Asker Panorama er vi i Advania glade for å ha forlenget vår kontrakt. Vi trives svært godt i moderne og bærekraftige lokaler med høyt servicenivå og lavt miljøavtrykk, sier CFO Haakon Lichtenhaler Flaaten, Advania Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo