Lokker leietakere til Kvadraturen: – Vi ser at stadig flere bedrifter ønsker kontorer med karakter

– Hvor bedriften holder til er en viktig del av bedriftens kommunikasjon, sier Øyvind Hansen, eiendomssjef i Andvord, som lokker leietakere til sine eiendommer i Kvadraturen.
3 K'ER: Karakter, Kommunikasjon og Knutepunt trekkes frem som Kvadraturens styrker. | Foto: DNB Næringsmegling
3 K'ER: Karakter, Kommunikasjon og Knutepunt trekkes frem som Kvadraturens styrker. | Foto: DNB Næringsmegling

– Aker Brygge og Bjørvika blir for eksklusivt og dyrt for mange. Eller stivt. I Kvadraturen sitter man enda mer sentralt, med de samme tilbudene og funksjonsmiksen som nærheten til sentrum og fjordbyen byr på. Bare til en lavere pris, enn så lenge, sier Øyvind Hansen, eiendomssjef i Andvord, i en artikkel på DNB Næringsmeglings hjemmesider.

Nedre Vollgate 5 ble bygget i 1897 for å huse selskapets trykkeri og bokbinderi. Bygget er i dag totalrehabilitert til moderne kontorlokaler. I 2020 kjøpte Andvord nabobygget Nedre Vollgate 3, som man er i full gang med å rehabilitere.

– Vi ser at stadig flere bedrifter ønsker kontorer med karakter. Hvor bedriften holder til er en viktig del av bedriftens kommunikasjon, sier Hansen.

– De siste månedene har vi signert flere leiekontrakter i Nedre Vollgate 3, 5 og 9. Samtlige leietakere er IT-tech selskaper som søker attraktive lokaler i et område med karakter: Ironstone, Zisson, Sannsyn og Meltwater, sier Axel F. Meyer og Jan Vidar Løvsland, rådgivere i DNB Næringsmegling.

– Vi er også i prosess med flere andre aktører til disse byggene, og ser at Kvadraturen appellerer til kreative og faglig tunge bransjer som konsulent-, IT-tech og mediebedrifter. Vi har eksempelvis signert leiekontrakt med mediekonsernet North Alliance Group som snart flytter inn i Nedre Vollgate 11, og leiekontrakter med tilsvarende selskaper siste tiden i Kongens gate, Bankplassen, Dronningens gate, Prinsens gate med mer, sier de to rådgiverne, som begge har lang erfaring med utleie i Kvadraturen og Sentrum.

Nedre Vollgate skiller seg ut i Kvadraturen med sin strategiske beliggenhet mellom Stortinget og Akershus Festning

– Kvadraturen har vært et område man har ventet på, i dag er det blitt veldig hot, sier Hansen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo