Linstow og co. bruker nær en halv milliard på kontorbygg i Kvadraturen

Eiendomsselskapet Linstow og Oslo Sentrum Holding får med seg AF Gruppen til å rehabilitere Akersgata 13-15/Tollbugata 32 i Oslo. Forventet byggekostnad er på cirka 480 millioner kroner.
SLIK KAN DET BLI: Akersgata 13-15 og Tollbugata 32 ombygges og utformes med respekt for Kvadraturens historiske arkitektur | Foto: Lund+Slaatto Arkitekter.
SLIK KAN DET BLI: Akersgata 13-15 og Tollbugata 32 ombygges og utformes med respekt for Kvadraturens historiske arkitektur | Foto: Lund+Slaatto Arkitekter.

Ifølge en pressemelding fra AF Gruppen omfatter prosjektet sammenslåing og totalrehabilitering av eiendommene i Kvadraturen i Oslo, med et planlagt tilbygg i eksisterende bakgård. Etter sammenslåing og tilbygg vil kontorbygget være på over 15.000 m2 BTA, med utadrettet virksomhet på gateplan.

Kontrakten gjennomføres som en samspillsentreprise i to faser, hvor andre fase gjelder utførelse. Dersom endelig kontrakt for utførelse signeres, vil kontraktsverdien tas inn i ordrereserven. Forventet byggekostnad er på cirka 480 millioner kroner.

Det planlegges større endringer i byggets fasade, med utvidelse av vinduer og god materialitet som vil løfte byggets uttrykk og gi det en sterk visuell identitet. Etter transformasjonen er målet at eiendommen skal oppleves som en attraksjon i byen. Arkitekt i prosjektet er Lund+Slaatto Arkitekter.

– Dette er et omfattende og komplekst prosjekt, og en god kombinasjon av nybygg og rehabilitering. Vi ser frem til et spennende samarbeid med Linstow, og gleder oss til å bidra med bærekraftig ombygging for å ta vare på det som allerede er bygget, sier Eirik Wraal, konserndirektør i AF Gruppen via selskapets pressemelding.

Bygget skal Breeam-sertifiseres og har som mål å oppnå Energiklasse A. Ifølge AF Gruppen legges det stor vekt på bærekraftig materialbruk og fleksible løsninger. 

Samspillet starter umiddelbart etter signering og planlagt byggestart er i 1. kvartal 2024.

I fjor ble det kjent at Linstow har inngått partnerskap med Oslo Sentrum Holding (OSH) for prosjektet, hvor Linstow skulle eie 60 prosent og OSH skulle eie de restende 40 prosentene. OSH er et investeringsselskap som er satt opp av Clarksons Project Finance.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

SLIK KUNNE DET BLITT: De opprinnelige planene tilsa et stort, nytt kontorbygg i Sandnes sentrum. | Foto: Holon arkitekter

Planer om stort kontorbygg i Sandnes legges på is

For abonnenter

Les også