Public Property Invest-bud på Elverum-eiendom på 819 millioner avvist

Eierne av Terningen Arena Elverum avviser et bud fra Public Property Invest, som tilsvarer en eiendomsverdi på 819 millioner kroner.
FIKK NEI I ELVERUM: PPIs konstituerte sjef Ilija Batljan | Foto: Terningen og SBB. Collage: EiendomsWatch
FIKK NEI I ELVERUM: PPIs konstituerte sjef Ilija Batljan | Foto: Terningen og SBB. Collage: EiendomsWatch

Public Property Invest kom 21. mai 2024 med et bud til styret og aksjonærene i Terningen Invest om kjøp av inntil 100 prosent av aksjene i Terningen. Budet ble avvist av styret i Terningen fredag 31. mai 2024. opplyser selskapet i en børsmelding.

Terningen eier, gjennom datterselskaper, Terningen Arena Elverum, som består av 27.000 kvadratmeter tomt og 20.700 kvadratmeter bygninger. 

Kunnskapsdepartementet er den største og viktigste leietakeren, og eiendommen genererer i dag samlede årlige leieinntekter på rundt 57,5 millioner kroner. Mange av Terningens aksjonærer er også aksjonærer i PPI, og PPIs mål med budet er å styrke sin portefølje med en attraktiv eiendom, samtidig som Terningens aksjonærer kan fortsette som aksjonærer i PPI. 

PPI har ifølge børsmeldingen sikret tilstrekkelig ekstern gjeldsfinansiering, og derfor vil Terningens aksjonærer også nyte godt av PPIs lave belåningsgrad, heter det. Videre vil Terningens fremtidige refinansieringsbehov bli lettet.

Budet hadde følgende hovedbetingelser:

  • Eiendomsverdi på 819 millioner kroner. PPI forutsatte sedvanlige balansejusteringer og foreløpig estimert egenkapitalverdi utgjorde 130 millioner kroner. Prisen per aksje ville dermed bli rundt 13.000 kroner per aksje. Den siste handelen i aksjen (cirka 6 prosent av aksjene i Terningen) fant sted i forrige uke til rundt 10.000 kroner per aksje.
  • Det ble foreslått at kjøpesummen gjøres opp ved utstedelse av aksjer i PPI til en kurs på 16,5 kroner per aksje.
  • Det ble forutsatt at PPI ville få tilgang til due diligence, og at Terningens långiver ville godkjenne overdragelsen.

PPI mener dette er en transaksjonsmulighet som har flere fordeler for Terningens aksjonærer, og at aksjonærene i Terningen bør få muligheten til å mulighet til å ta stilling til budet. 

PPI vil ifølge meldingen kontakte Terningens aksjonærer for å be om at en eller flere aksjonærer i Terningen (i henhold til § 11 i selskapets vedtekter) som vedtektene) som til sammen eier 25 prosent eller mer av selskapets aksjer, kreve en salgsprosess i henhold til samme bestemmelse.

Dersom Terningens aksjonærer fatter en slik beslutning, vil PPI stå ved budet, forutsatt at selskapet har fått tilgang til en eksklusiv transaksjonsprosess innen 15. juni 2024. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo