Nordr solgte boliger for 823 millioner i tredje kvartal

Nordr solgte betydelig flere boliger i Norge enn i Sverige i tredje kvartal. – Den norske virksomheten fortsetter med et stabilt salg, mens vi ser større svingninger i Sverige, sier konsernsjef Andreas Martinussen.
NYE JAKTMARKER: Andreas Martinussen ble konsernsjef i Nordr etter å ha forlatt topplederstillingen sin i Solon. | Foto: Nordr
NYE JAKTMARKER: Andreas Martinussen ble konsernsjef i Nordr etter å ha forlatt topplederstillingen sin i Solon. | Foto: Nordr

Nordr solgte boliger for 823 millioner kroner (524 millioner netto) i løpet av tredje kvartal 2022, oppgir selskapet i en pressemelding.

Den norske virksomheten stod for 676 millioner (404 millioner netto), mens den svenske utgjorde 155 millioner kroner (127 millioner netto).

Nordr solgte 155 boliger (103 netto) i årets tredje kvartal, hvorav 120 (73 netto) i Norge og 35 i Sverige (30 netto).

– Den norske virksomheten fortsetter med et stabilt salg, mens vi ser større svingninger i Sverige. I Sverige har vi hatt flere utsatte salgsstarter som følge av lengre reguleringsprosesser og for høye entrepriseforventinger fra entreprenørene, sier konsernsjef i Nordr, Andreas Martinussen via pressemeldingen.

Nordr ansetter ny sjef i Sverige

Nordr utvikler boliger i syv av de største byene i Skandinavia; Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger i Norge, samt Stockholm, Göteborg og Malmö i Sverige.

Hittil i år har Nordr solgt 761 boliger (538 netto) til en verdi av 4.2 milliarder (2,9 milliarder netto).

Konsernsjefen sier at Nordr står sterkt rustet til å håndtere den perioden med markedsuro som konsernet står i – og at de planlagte salgs- og byggestarter selskapet har planlagt for resten av året ligger fast.

– Vi ser at våre kunder opplever at kjøpekraften svekkes av stigende renter og inflasjon, men samtidig opplever vi at det finnes en underliggende etterspørsel etter kvalitetsboliger med attraktiv beliggenhet. Vi er en langsiktig aktør med høy salgsgrad, gode prosjekter og god likviditet, så vi jobber trygt videre med å utvikle nye prosjekter og levere gode boliger til våre kunder, sier Martinussen.

Aglen om ansettelsen av Martinussen som sjef: – Godt å få på plass en permanent løsning

Antallet boliger i produksjon var 3151 ved utgangen av kvartalet mot 2717 i samme periode i 2021. Nordrs andel er 2529 boliger.

Nordr satte i gang bygging av 416 (304 netto) boliger i tredje kvartal 2022. Salgsgraden for boliger i produksjon var 81 prosent.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo