Kolstad stanser alle nye boligprosjekter: – En dramatisk vending

I Tromsø går utbygger Kjell Halvard Nilsen andre veien, han bygger billigere boliger. Nilsen tror etterspørselen vil øke fremover, og legger ut 18 boliger.
SELGER: Sveits-utflytteren Trond Kolstad har rundt 100 boliger til salgs. | Foto: T. Kolstad Eiendom
SELGER: Sveits-utflytteren Trond Kolstad har rundt 100 boliger til salgs. | Foto: T. Kolstad Eiendom

– Åtte av 10 boligkjøpere har forsvunnet det siste halvannet året. Det er markant lavere etterspørsel. Det er en dramatisk vending, sier eiendomsinvestor Tord Kolstad til E24.

Hans heleide selskap T. Kolstad Eiendom eier 230.000 kvadratmeter eiendom og har for tiden rundt 100 boliger til salgs. Nå stanser Sveits-utflytteren alle nye boligprosjekter.

– Det har vært en drastisk og markant endring i markedet for nye boliger. Vi har satt på pauseknappen for nye prosjekter og håper på bedre tider. Vi legger ikke ut noen nye prosjekter nå, sier Kolstad.

Kjell Halvard Nilsen, daglig leder i byggefirmaet NT Eiendom og medeier i Skjelnan Bolig, merker også et tregt marked og har flere usolgte nybygde eneboliger i Tromsø. Han tror lavere boligbygging vil øke etterspørselen, og legger nå ut boliger til lavere priser, som flere har råd til å kjøpe.

– Det bygges under halvparten av det som er behovet, så vi vet at behovet er til stede. Vi legger ut 18 boliger, mindre boliger fra 70 til 100 kvadratmeter, tomannsboliger og rekkehus. Det er boliger som koster rundt fem-seks millioner kroner, og de tror vi er mulig å få solgt, sier Nilsen.

Første halvår i 2023 er det svakeste første halvår Boligprodusentene har målt på salg og igangsetting. Det ble solgt 6.945 nye boenheter i første halvår, som er 39 prosent under første halvår 2022. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo