EiendomsWatch

Formidler kontorleie i Spotify-inspirert app

Orbit mener kontorkapasiteten i Oslo er mer enn god nok og har lansert en egen app som skal utnytte dette til det fulle.

MOBIL: Oppstartsselskapet Orbit er eid av R8 Property og grunnlagt av Wasim Rashid. Nå har de kommet med sin egen app for å bekjempe det de kaller plassavfall innen kontor. | Foto: Orbit Technology

Norske Orbit gjør kontorplasser som står ubrukt tilgjengelig for allmennheten og lanserte mandag appen med samme navn som selskapet, melder Finansavisen.

Utleiere kan tjene penger på å leie ut sine ubrukte kontorplasser. Det er gratis for utleiere å tilgjengeliggjøre kontorplasser i appen, og de får 85 prosent av fortjenesten.

– Gjennom å utnytte de ledige kvadratmeterne kan vi redusere ressurskrevende og unødvendig bygging av kostbare næringsbygg. Behovet for en mer fleksibel arbeidsplass har skutt fart som følge av covid-19, men markedet for nye, smarte løsninger har lenge vært overmodent, sier Orbit-sjef og -gründer Wasim Rashid til Finansavisen.

Ifølge avisen er oppstartsselskapet eid av R8 Eiendom, Brødrene Jensen og proptech-fondet Alligate. Orbit har fått Obos, Skanska, Høegh Eiendom og Ragde på kundesiden, i tillegg til flere andre eiendomsaktører.

LEDER: Wasim Rashid er grunnlegger av og daglig leder for Orbit. | Foto: R8 Property
LEDER: Wasim Rashid er grunnlegger av og daglig leder for Orbit. | Foto: R8 Property
 

Mer fra EiendomsWatch

Axa med storkjøp i logistikk

Den franske kapitalforvalteren Axa har kjøpt en portefølje av logistikkeiendommer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selgeren er NREP.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch