EiendomsWatch

Peab-sjef om kostnadshopp og byggevarekrise: – Begge parter må blø

Entreprenørene står i en skvis mellom utbyggere og leverandører mens råvaremangel fortsetter å true både fremdrift og lønnsomhet for en rekke byggeprosjekter. – Vi kan ikke signere før vi har varene vi trenger for å bygge, sier toppsjefen i Peab Bygg Norge til EiendomsWatch.

STÅLLEKEN: Arild Østgård er administrerende direktør i Peab Bygg Norge. Han er overrasket over både krigen og stålprisene. – Jeg har aldri opplevd maken, denne prisøkningen er veldig spesiell. Det skjedde ganske mye med stålprisen før krigen på grunn av omikron og høy prisvekst, og så kommer jo mye av stålet i Europa og Ukraina fra Russland, sier han til EiendomsWatch. | Foto: Ørjan Bertelsen

– Det er en veldig uoversiktlig situasjon. Vi er veldig obs på pris, men nå er det leveranseproblemer på stål, som skal brukes på blant annet fundamentering – det er det mest akutte, sier Arild Østgård til EiendomsWatch.

Han er administrerende direktør i Peab-konsernets norske byggeavdeling. Entreprenøren gjør alt fra å bygge nye boliger og næringsbygg til å rehabilitere offentlige bygninger. Men den siste tiden, siden pandemien ble etterfulgt av krigen i Ukraina, har det vært vanskelig å fungere som vanlig.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch