Krangler om verdien på sykehustomten i Drammen – selgerne vil ha inntil 2 milliarder

Milliardbeløp står på spill i forbindelse med skjønnsfastsettelsen av tomten som skal huse det nye sykehuset i Drammen. Selgerne er Aspelin Ramm, Selvaag Eiendom og Vedal Investor.
STRIDENS KJERNE: Hvor mye må egentlig Helse Sør-Øst betale for tomten hvor det nye sykehuset i Drammen skal ligge? | Foto: Helse Sør-Øst
STRIDENS KJERNE: Hvor mye må egentlig Helse Sør-Øst betale for tomten hvor det nye sykehuset i Drammen skal ligge? | Foto: Helse Sør-Øst

Byggingen av det nye sykehuset på den tidligere ABB-tomten i Drammen er i full gang, men selgerne av tomten og kjøperen Helse Sør-Øst er uenige om tomteverdien.

Helse Sør-Øst vil betale 450 millioner kroner i salgsverdi, men selgerne Aspelin Ramm, Selvaag Eiendom og Vedal Investor, gjennom selskapet EIE 1, mener det er bruksverdien av tomten som skal erstattes og at denne verdien er 1,9-2 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Tingretten har tidligere kommet til at Eie bare hadde krav på salgsverdien, fastsatt til 630 millioner kroner.

Saken var oppe i Borgarting lagmannsrett i april/mai, mens skjønnsfastsettelsen er ventet å komme etter rettsferien.

– Saken er prinsipielt interessant og det er en problemstilling som har vært lite belyst i nyere tid. Vi mener å ha gode holdepunkter for våre anførsler, sier advokat Helge Morten Svarva i Wiersholm, som representerer selgerne, til avisen.

Han sier at poenget er at eiendomsutviklere ikke bare taper tomten, men også utviklingsgevinsten.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev