EiendomsWatch

Krangler om verdien på sykehustomten i Drammen – selgerne vil ha inntil 2 milliarder

Milliardbeløp står på spill i forbindelse med skjønnsfastsettelsen av tomten som skal huse det nye sykehuset i Drammen. Selgerrne er Aspelin Ramm, Selvaag Eiendom og Vedal Investor.

STRIDENS KJERNE: Hvor mye må egentlig Helse Sør-Øst betale for tomten hvor det nye sykehuset i Drammen skal ligge? | Foto: Helse Sør-Øst

Byggingen av det nye sykehuset på den tidligere ABB-tomten i Drammen er i full gang, men selgerne av tomten og kjøperen Helse Sør-Øst er uenige om tomteverdien.

Helse Sør-Øst vil betale 450 millioner kroner i salgsverdi, men selgerne Aspelin Ramm, Selvaag Eiendom og Vedal Investor, gjennom selskapet EIE 1, mener det er bruksverdien av tomten som skal erstattes og at denne verdien er 1,9-2 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Tingretten har tidligere kommet til at Eie bare hadde krav på salgsverdien, fastsatt til 630 millioner kroner.

Saken var oppe i Borgarting Lagmannsrett i april/mai, mens skjønnsfastsettelsen er ventet å komme etter rettsferien.

– Saken er prinsipielt interessant og det er en problemstilling som har vært lite belyst i nyere tid. Vi mener å ha gode holdepunkter for våre anførsler, sier advokat Helge Morten Svarva i Wiersholm, som representerer selgerne, til avisen.

Han sier at poenget er at eiendomsutviklere ikke bare taper tomten, men også utviklingsgevinsten.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch