EiendomsWatch

Hett kontormarked i Oslo-gryta

Kontormarkedet i Oslo er preget av høy aktivitet hittil i år, men planer for nybygg er stadig på et beskjedent nivå, melder Malling & Co.

FLYTTEFOKUS: Sweco fikk råd av Malling & Co Leietakerrådgivning da selskapet skulle utforme sin nye arbeidsplasstrategi for sitt nye hovedkvarter i Urtekvartalet med rundt 10.500 kvadratmeter kontorareal. | Foto: Illustrasjon fra A-lab gjengitt i Malling & Cos markedsrapport mars 2022

I en fersk markedsrapport gir Malling & Co sine oppdaterte vurderinger rundt kontorsegmentet i hovedstaden. Idet 2022 går fra vinter til vår virker også markedet for kontoreiendom i Oslo å være i en varmere periode:

«Aktiviteten i kontormarkedet i Oslo har vært sterk så langt i år, og flere store leietakere har signert nye kontrakter den siste tiden. Noen har flyttet til andre kontorklynger», står det i rapporten.

Siden 2017 har Malling & Co bistått Eiendomsspar med utvikling og utleie av Urtekvartalet, som er på totalt cirka 45.000 kvadratmeter fordelt på tre bygg. Høyskolen Kristiania flyttet inn i kvartalet sommeren 2021 med rundt 2000 studenter, og nå følger Sweco etter med etablering av sitt nye hovedkontor.

Mindre ledig

I januar og februar har Malling & Co registrert et samlet søkevolum for kontorlokaler på 33.075 kvadratmeter i Stor-Oslo.

«Ingen av søkene har vært i østkantklyngene Bryn, Helsfyr/Ensjø og Nydalen/Sandaker, mens cirka 71 prosent er i de sentrale kontorklyngene», heter det i markedsrapporten.

Gjennomsnittlig kontorledighet ble målt til 5,6 prosent i januar, noe ned fra 5,7 prosent i desember. Ledigheten på østkanten falt fra 8,7 prosent til 8,2 prosent, mens ledigheten både i Oslo sentrum og i vestkanten økte med 0,1 prosent i januar.

Få nye kvadratmetre på gang i år

Nybygg ventes fortsatt å være lavt i 2022 med kun 18.200 kvadratmeter bekreftet kontorareal.

«Den bekreftede pipelinen for 2023 er større med 118.800 kvadratmeter, men langt bak gjennomsnittsvolumet for 1998-2021 på cirka 140.000 kvadratmeter. Bekreftet byggevolum i 2024 er mellom nivået i 2022 og 2023 med 55 000 kvadratmeter», skriver Malling.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch